Csokoládés tésztában sült, édeskés túrógombócok, bennük pici savanykás meglepetés gyümölccsel, hmmm nagyon finom (volt).
Cseresznye helyett nálam málnával készült, és percek alatt elfogyott.
Hozzávalók
Gombóc
- 15-20 szem fagyasztott (!) cseresznye vagy más bogyós gyümölcs (meggy, eper, málna...)
- kevés liszt/keményítő a gyümölcsöt beleforgatni
- 360 g túró
- 1 db tojás
- 50 g kókuszreszelék
- 3 ek liszt vagy keményítő
- 60 g cukor
- 8 db tojás
- 120 g cukor (lehet több is, ezzel a mennyiséggel nekem kesernyés, karakteres, csokoládés ízű lett)
- 4 ek liszt
- 4 ek étkezési keményítő
- 6 ek kakaópor
- 120 g étcsokoládé
- egy csipet só
A túrót keverjük össze a cukorral, a tojással, a kókusszal és a liszttel.
A fagyott gyümölcsöt forgassuk meg egy kanálnyi lisztben vagy keményítőben. A túrós masszából formáljunk golyókat, a közepükbe 1-1 szem gyümölcs kerüljön. Rakjuk a gombócokat az előkészített tortaformába.
A csokoládét olvasszuk meg vízgőzön vagy mikrohullámú sütőben.
A tojások sárgáját keverjük össze fehéredésig a cukorral, öntsük bele a felolvasztott csokoládét és keverjük alaposan össze. A lisztet keverjük el a keményítővel és a kakaóporral, öntsük a sárgájás keverékhez, forgassuk össze.
A tojásfehérjéket verjük kemény habbá egy csipetnyi sóval, részletekben (óvatosan, hogy ne törjön össze) forgassuk a sárgájás részhez.
Öntsük rá a gombócokra és süssük előmelegített 180°C hőmérsékletű sütőben 30-40 percig.
Forrás: http://anna-ileish.blogspot.com/2013/03/blog-post_26.html