Először azt gondoltam jéé, ez egy linzer új fazonban. Aztán elolvastam a receptet és kiderült, hogy ebben a tésztában nincs cukor! Kipróbáltam, felfaltuk :)
Hozzávalók (kb. 20 db): 30-32 dkg liszt 12 dkg vaj 2 db tojás + 1 tojás sárgája a kenéshez csipet só lekvár
Robotgéppel keverjük össze a vajat, a sót és két tojást. Szitáljuk bele a lisztet, gyúrjuk rugalmas tésztává. Csomagoljuk folpackba és tegyük 1 órára a hűtőszekrénybe.
Nyújtsuk a tésztát vékonyra (2-3 mm), és vágjunk ki belőle 7 cm átmérőjű köröket. A feléből az alja, a másik feléből a teteje lesz, a tetejükből kiszúróval, vagy éles késsel vágjuk ki a lyukat.
Tegyük egymásra a lapokat, villával nyomkodjuk össze a széleit. Helyezzük zsírpapírral bélelt sütőlapra, töltsük meg a közepüket egy kiskanál lekvárral, kenjük meg a széleit tojás sárgájával. Előmelegített sütőben 180°C-on süssük meg, kb.12-15 perc. Forrás: http://lisa-alis.livejournal.com/54406.html
A nagyvilág érdekes receptjei, konyhai trükkjei, megvalósítható praktikái.
Magyar mértékegységekre átszámolt, könnyen beszerezhető alapanyagokból készült receptek. Minden bejegyzés alatt megtalálod az eredeti forrást.