Sokszor készítettem már mályvacukrot az Anya főztje oldalon megjelent recept szerint.
Ez a recept viszont kicsit más, tojásfehérjét is tartalmaz, ki fogom
próbálni, mert nagyon tetszenek ezek az apró szépségek. Megadják majd a módját
a kávézásnak, forrócsokizásnak hideg
téli délutánokon.
Hozzávalók
- 278 g cukor
- 93 g víz
- 70 g kukorica szirup (vagy méz)
- 15 g zselatin lap
- 110 g tojásfehérje
- ½ rúd vanília kikapart magjai (nem kötelező)
- 100 g kukoricakeményítő
- 100 g porcukor
A cukrot, vizet és a kukoricaszirupot közepes-alacsony hőfokon elkezdjük melegíteni, majd fokozzuk a hőmérsékletet, amíg eléri a 120°C-ot.
A tojásfehérjét verjük fel habbá egy mély edényben, majd a közben már 140°C-ra felmelegedett szirupot öntsük hozzá, addig verjük tovább, amíg szép fényes hab lesz.
A zselatinlapot áztassuk be annyi hideg vízbe amennyi ellepi. Amikor megpuhult, kézzel nyomkodjuk ki, és víz hozzáadás nélkül egy lábasban közepes hőmérsékleten folyékonyra oldjuk fel, csorgassuk a habhoz. (Ha használunk vaníliát, akkor azt most keverhetjük bele.)
Keverjük össze a kukoricakeményítőt és a porcukrot. Szórjunk meg vele (bőven)
két sütőlapot.
Töltsük habzsákba, kerek végű díszítőcsővel nyomjunk hosszú csíkokat a tepsire úgy, hogy a csíkok ne érjenek össze. A tetejét is szórjuk meg a keményítős keverékkel, és hagyjuk 12-24 órát pihenni.
Ollóval vágjuk fel a szálakat 7,5-10 cm-es darabokra. Óvatosan nyomjuk
össze a szálak végeit, hogy kört alkossanak és csípjük be ollóval 30°-os
szögben, hogy kialakuljanak a „levelek”.
Tároljuk légmentesen záródó dobozban szobahőmérsékleten.
Nemcsak vaníliával ízesíthetjük, érdemes kísérletezni fahéjjal,
szegfűszeggel, szerecsendióval, gyömbérrel, mézeskalács fűszerkeverékkel,
citrom- vagy narancshéjjal, instant kávéval…
Forrás: http://hintofvanilla.blogspot.ca/2014/12/marshmallow-wreaths.html
Forrás: http://hintofvanilla.blogspot.ca/2014/12/marshmallow-wreaths.html