Hozzávalók
Tészta
Tészta
- 150 ml tej
- 1,5 tk élesztőpor
- 1 ek tejföl
- 1,5 ek cukor
- 0,5 tk só
- 50 g vaj (olvasztva)
- 370 g liszt
- 1 db tojás
Töltelék
- 3 db alma, kisebb méretűek
- 0.5 tk őrölt fahéj
- 40 g nádcukor
Továbbá
- egy kevés vaj a forma kikenéséhez.
Langyos tejben pici cukorral futtassuk fel az élesztőt.
Adjuk hozzá a cukrot, a sót, a tojást és az olvasztott vajat, keverjük el.
Szitáljuk bele a lisztet, gyúrjuk össze, majd lefedve hagyjuk kelni (meleg helyen) 25-30 percig.
Adjuk hozzá a cukrot, a sót, a tojást és az olvasztott vajat, keverjük el.
Szitáljuk bele a lisztet, gyúrjuk össze, majd lefedve hagyjuk kelni (meleg helyen) 25-30 percig.
A nádcukrot keverjük el a fahéjjal. Az almákat vágjuk
cikkekre (ízlés kérdése, hogy az alma héját rajta hagyjuk-e).
A megkelt tésztát nyújtsuk ki 7 mm vastagságúra és szúrjunk
ki belőle egy vizespohárral köröket.
Mindegyik közepére tegyünk egy cikk fahéjas cukorban meghempergetett almát. A tésztával burkoljuk be, a széleket erősen csippentsük össze.
A virágforma kialakítása miatt középre kisebb almagerezdekkel és kisebb poharakkal kiszúrt körökkel érdemes dolgozni.
Mindegyik közepére tegyünk egy cikk fahéjas cukorban meghempergetett almát. A tésztával burkoljuk be, a széleket erősen csippentsük össze.
A virágforma kialakítása miatt középre kisebb almagerezdekkel és kisebb poharakkal kiszúrt körökkel érdemes dolgozni.
26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, vajazzuk ki,
rendezzük el benne a töltött tésztát.
(A maradék fahéjas cukrot a tetejére szórhatjuk.)
(A maradék fahéjas cukrot a tetejére szórhatjuk.)
Hagyjuk állni 15 percig meleg helyen. Süssük előmelegített
sütőben 180°C hőmérsékleten 20-25 percig, aranybarnára.
Forrás: http://www.povarenok.ru/recipes/show/118271
Forrás: http://www.povarenok.ru/recipes/show/118271