Hozzávalók 15 dkg vaj, szobahőmérsékletű 22 dkg barnacukor 10 dkg kristálycukor 2 db tojás 1 tk vanília 1 tk szódabikarbóna ½ tk tengeri só 1 tk fahéj 31 dkg liszt 9 dkg félédes csokoládé chips 8 db marshmallows 3 tábla, normál méretű Hershey csokoládé, darabokra törve 1-2 csomag graham keksz, kocka alakú
Keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sót és fahéjat. Egy másik tálban elektromos keverővel keverjük össze a puha vajat, a fehér és a barna cukrot, majd mikor már krémes, adjuk hozzá a tojást és a vaníliát is. Öntsük hozzá a lisztes keveréket, keverjük össze és adjuk hozzá a csokoládé chipset és a mályvacukrot is. Tegyük a tésztát hűtőszekrénybe minimum 1 órára, de lehet egy egész éjszakára is. Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra. Béleljünk ki zsírpapírral egy tepsit. Egy 28 × 43cm-es és egy 23 × 33 cm-es tepsit fog kitölteni, de bármilyen méretű tepsit használhatunk, amink csak van otthon. Rakjuk le a kekszeket a lehető legközelebb egymáshoz a tepsi aljára. ( Lehet azzal is variálni, hogy milyen vastag tésztát szeretnénk, mert ettől függően teszünk kevesebb vagy több kekszet az aljára.) Evőkanállal adagoljuk a tésztát a kekszek közepére, és kicsit nyomjuk őket rá a kanállal. (Fotók a forrás oldalon). Süssük 5 percig, majd vegyük ki a sütőből és nyomkodjuk bele a Hershey csoki darabokat. Itt is ízlés kérdése, emelhető a csoki kockák mennyisége! Süssük további 5-7 percig, vagy ha a süti vastagabb, akkor tovább, aranybarnára.
A nagyvilág érdekes receptjei, konyhai trükkjei, megvalósítható praktikái.
Magyar mértékegységekre átszámolt, könnyen beszerezhető alapanyagokból készült receptek. Minden bejegyzés alatt megtalálod az eredeti forrást.