8/31/2013

Ceruza süti

Bejegyezte: Rita

poszt nyomtatása
Nincs mit szépíteni, hétfőn kezdődik suli.
Az én fiaim ugyan már nem kisiskolások, de azért még iskolások. Tavaly azt mondták: Anya, ha még egy szendvicset csomagolsz, megdobálunk vele ;) Úgyhogy kezdetét vette a nagy recept vadászat, mi az amit minden este pik-pakk megsüthetek. Ami másnap is finom, és külön kérésre még "vonzó csere alap" is, mert azért a másik uzsonnája mindig izgalmasabb. A Kisebbik minden nap elmesélte, hogy a fekete piacon hogyan nőtt napról-napra az értéke az ő házi készítésű pizza tekercsének, kakaós csigájának, croissantjának ... És, hogy azért ő sosem cserélte el egy az egyben, csak a harmadát, vagy a felét máséra.

Hányszor mondták nekem is, hogy ne rágd a ceruzát! Hát ezt rághatjuk:

Hozzávalók
  • 10 dkg vaj
  • 20-25 dkg liszt
  • 1 ek tejföl
  • csipet só
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1/2 tk vaníliás cukor
  • ételfesték
  • 1 tojás megkenni a tetejét, felverve
Keverjük krémesre a vajat a porcukorral, adjuk hozzá a tojássárgáját, a tejfölt, a vaníliás cukrot és a sót is.
Szitáljuk bele adagonként a lisztet, lágy rugalmas tésztát kell kapnunk, ami nem ragad a kezünkhöz.

Osszuk két részre: 1/3 és 2/3 arányban.
A nagyobbikat nyújtsuk ki 15 x 15 cm nagyságúra, és fóliával lefedve a hűtőszekrényben pihentessük 1 órát.

A kisebb tésztát osszuk annyi részre, amennyi színű festékünk van, és színezzük be őket.
A színes tésztákból formázzunk vékony rudakat, ezek lesznek a ceruzák belei. Tegyük a hűtőszekrénybe.

A nagyobbik darab tészta tetejét (ha letelt az idő) kenjük meg felvert tojással, és vágjuk csíkokra.
Tegyük a csíkok közepére a színes tésztákat, tekerjük fel őket szorosan ceruza alakra.
Tegyük őket zsírpapírral bélelt sütőlapra és kenjük meg tojással.
Előmelegített 200°C hőmérsékletű sütőben süssük 15-20 percig.
Ha teljesen kihűlt hegyezzük ki.

Forrás, lépésről-lépésre képekkel:
http://yummybook.ru/catalog/recept/pechene-karandashi-sladkaya

Keress címkék alapján!

Állat formájúak (5) Almás (33) Aprósütemény (27) Banános (12) Bodza (1) Brownie (6) Burgonya (16) Citromos (10) Cukkini (8) Curd (2) Csirke (12) Csokoládés (37) Dekor (16) Desszert (388) Diétás (1) Dinnye (12) Dió (4) DIY (5) Édes (369) Egyszerű pár perces (3) Eper (7) Érdekes (9) Ételdekorációs ötletek (66) Ételdesign (8) Fagylalt (28) Fánk (6) Figurák kialakítása (3) Formázási ötletek (80) Főétel (17) Frosk (1) Fűszernövények (2) Gluténmentes verziók (6) Gőzös cupcake (2) Grill (6) Grízes (1) Gyümölcs alakúak (16) Gyümölcsös (82) Gyümölcsvaj (6) Hagyma (4) Halloween (26) Hidegtál (7) Hobby Cricket (1) Humor (2) Húsos (26) Húsvét (15) Információ (2) Ital (12) Kalács (11) Karácsony (98) Karamellás (13) Karfiol (3) Kávés (10) Keksz (78) Kelt tészta (49) Kenyér (7) Kitchen Cricket (1) Kivis (6) Koktél (2) Kókuszos (28) Kreatív tálalás kicsiknek (1) Krémsajt (18) Lekvár (4) Leveles tészta (29) Leves (3) Mákos (9) Málna (10) Mártogatós (2) Méz (5) Mézeskalács (10) Mikrós bögrés (5) Mogyorós (7) Muffin (27) Narancsos (10) Nutella (8) Ötletek (50) Palacsinta (14) Party-ötletek (27) Péksütemény (3) Pudingos (5) Recycling (4) Sajtos (25) Saláta (19) Sós (47) Sütés nélkül (29) Szalonna (8) Szalvéta hajtogatás (2) Szendvics (5) Szilveszter (10) Tészta (4) Tippek és trükkök (75) Tojás (20) Top receptek (31) Torta (84) Túrós (15) Ünnepek (120) Vaníliás (7) Virsli (1) Vissza az iskolába (4) Zöldség (36)