8/14/2013

Húzzuk ki a gyufát! - Gyufa süti

Bejegyezte: Rita

poszt nyomtatása

A feje lehet fekete is, piros is, zöld is...


Hozzávalók (40 db)
Tészta

  • 25 dkg liszt
  • 12,5 dkg porcukor
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 2 közepes tojás sárgája

Máz

  • 1 tojásfehérje
  • 13 dkg porcukor
  • piros ételfesték
  • néhány csepp citromlé

Vegyük ki a vajat a hűtőszekrényből, és tartsuk szobahőmérsékleten körülbelül 20 percig.
Robotgépben keverjük össze alaposan a lisztet és a kis darabokra vágott vajat.
Adjuk hozzá az átszitált porcukrot, vaníliát, két tojás sárgáját és egy csipet sót. Gyúrjuk rugalmas tésztává, és folpackba csomagolva pihentessük a hűtőszekrényben egy órán keresztül.
Mivel fontos, hogy a tészta ne melegedjen fel, érdemes kettéosztani, és a maradékot felhasználásig a hűtőszekrényben hagyni.
Nyújtsuk ki a tésztát 1 cm vastagságúra, és vágjuk fel 1 cm széles 10 cm hosszú csíkokra.
Tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe és süssük 180°C-on 15-16 percig.
Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.

A mázhoz kezdjük habbá verni a tojásfehérjét, közben adjuk hozzá részletekben a porcukrot, majd a citromlevet és az ételfestéket.
Ahhoz, hogy a gyufa feje tökéletesre sikerüljön, kemény habra lesz szükségünk.
Mártsuk bele a megsült és kihűlt gyufaszálakat és helyezzük sorban úgy az asztal szélére száradni, hogy a fejük lelógjon az asztal széléről. Ez a száradás legalább egy óra, addig ne piszkáljuk.
A tökéletes hatás érdekében érdemes egy megfelelő papírdobozból kínálni.

Forrás: http://ricette.giallozafferano.it/Biscotti-fiammifero.html



Keress címkék alapján!

Állat formájúak (5) Almás (33) Aprósütemény (27) Banános (12) Bodza (1) Brownie (6) Burgonya (16) Citromos (10) Cukkini (8) Curd (2) Csirke (12) Csokoládés (37) Dekor (16) Desszert (388) Diétás (1) Dinnye (12) Dió (4) DIY (5) Édes (369) Egyszerű pár perces (3) Eper (7) Érdekes (9) Ételdekorációs ötletek (66) Ételdesign (8) Fagylalt (28) Fánk (6) Figurák kialakítása (3) Formázási ötletek (80) Főétel (17) Frosk (1) Fűszernövények (2) Gluténmentes verziók (6) Gőzös cupcake (2) Grill (6) Grízes (1) Gyümölcs alakúak (16) Gyümölcsös (82) Gyümölcsvaj (6) Hagyma (4) Halloween (26) Hidegtál (7) Hobby Cricket (1) Humor (2) Húsos (26) Húsvét (15) Információ (2) Ital (12) Kalács (11) Karácsony (98) Karamellás (13) Karfiol (3) Kávés (10) Keksz (78) Kelt tészta (49) Kenyér (7) Kitchen Cricket (1) Kivis (6) Koktél (2) Kókuszos (28) Kreatív tálalás kicsiknek (1) Krémsajt (18) Lekvár (4) Leveles tészta (29) Leves (3) Mákos (9) Málna (10) Mártogatós (2) Méz (5) Mézeskalács (10) Mikrós bögrés (5) Mogyorós (7) Muffin (27) Narancsos (10) Nutella (8) Ötletek (50) Palacsinta (14) Party-ötletek (27) Péksütemény (3) Pudingos (5) Recycling (4) Sajtos (25) Saláta (19) Sós (47) Sütés nélkül (29) Szalonna (8) Szalvéta hajtogatás (2) Szendvics (5) Szilveszter (10) Tészta (4) Tippek és trükkök (75) Tojás (20) Top receptek (31) Torta (84) Túrós (15) Ünnepek (120) Vaníliás (7) Virsli (1) Vissza az iskolába (4) Zöldség (36)