8/09/2013

Sajtos csirke nachoval töltött paprikák

Bejegyezte: Rita

poszt nyomtatása
Hozzávalók

  • 6 nagy, édes paprika, különböző színekben
  • 1 csésze főtt rizs
  • 2 ek apróra vágott friss petrezselyem vagy koriander
  • 1 tk fokhagyma por
  • 1 zellerszár, apróra vágva
  • 1/2 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 sárgarépa, megtisztítva és felaprítva
  • 1 paradicsom, maggal és apróra vágva
  • 1-2 ek jalapeno paprika maggal és apróra vágva
  • 2 csirkemell, főzve, apróra vágva
  • 30 dkg cheddar sajt reszelve
  • 1 doboz tejszínes kukorica (nálunk sajnos nem kapható, de egyszerűen elkészíthető: vajon hagymát dinsztelünk, rátesszük a kukoricát, felöltjük egy kis vízzel és majdnem puhára főzzük, akkor adunk hozzá tejszínt, fűszerezzük cukor/só, bors és sűrűre főzzük.)
  • 2 teáskanál taco fűszerkeverék
  • chili szósz (ízlés szerint)
  • 2 db avokádó, apróra vágva
  • olívaolaj
  • Díszítéshez:
  • paradicsom szeletek, jalapeno karikák

Vágjuk le a megmosott paprikák tetejét, magozzuk ki és forró víz alá nyomva főzzük 3-4 percig.
Szedjük papírtörlőre fejjel lefelé, hogy kicsurogjon belőle a víz.

Pirítsuk a zellert, a hagymát, a sárgarépát, a paradicsomot és jalapenot egy kis olívaolajjal egészen addig, amíg a hagyma üveges lesz. Keverjük össze a főtt rizst a pirított zöldségekkel egy nagy tálban. Adjuk hozzá a főtt, apróra vágott csirkét, 10 dkg cheddar sajtot, a tejszínes kukoricát,ízesítsük be taco fűszerkeverékkel és 1-2 tk chili szósszal (vagy lehet Tabasco szósszal is).

Ha esetleg még nem száradt meg a paprika belseje, akkor töröljük ki és töltsük meg őket.
(Ha marad a töltelékből, akkor tegyük mellé megsütni)

175°C-on süssük 30 percig, szórjuk rá a többi sajtot, tegyük a tetejére a díszítést és toljuk vissza amíg megolvad a sajt.
Tálaljuk megborsozott, kockára vágott avokado ágyon.


Forrás: http://www.chindeep.com/2012/06/04/cheesy-chicken-nacho-stuffed-peppers/

Keress címkék alapján!

Állat formájúak (5) Almás (33) Aprósütemény (27) Banános (12) Bodza (1) Brownie (6) Burgonya (16) Citromos (10) Cukkini (8) Curd (2) Csirke (12) Csokoládés (38) Dekor (16) Desszert (387) Diétás (1) Dinnye (12) Dió (4) DIY (5) Édes (368) Egyszerű pár perces (3) Eper (7) Érdekes (9) Ételdekorációs ötletek (66) Ételdesign (8) Fagylalt (28) Fánk (6) Figurák kialakítása (3) Formázási ötletek (79) Főétel (17) Fűszernövények (2) Gluténmentes verziók (6) Gőzös cupcake (2) Grill (6) Grízes (1) Gyümölcs alakúak (16) Gyümölcsös (82) Gyümölcsvaj (6) Hagyma (4) Halloween (26) Hidegtál (7) Hobby Cricket (1) Humor (2) Húsos (26) Húsvét (15) Információ (2) Ital (12) Kalács (11) Karácsony (98) Karamellás (13) Karfiol (3) Kávés (10) Keksz (78) Kelt tészta (49) Kenyér (7) Kitchen Cricket (1) Kivis (6) Koktél (2) Kókuszos (29) Kreatív tálalás kicsiknek (1) Krémsajt (18) Lekvár (4) Leveles tészta (29) Leves (3) Mákos (9) Málna (10) Mártogatós (2) Méz (5) Mézeskalács (10) Mikrós bögrés (5) Mogyorós (7) Muffin (27) Narancsos (10) Nutella (8) Ötletek (50) Palacsinta (13) Party-ötletek (27) Péksütemény (3) Pudingos (5) Recycling (4) Sajtos (25) Saláta (19) Sós (47) Sütés nélkül (30) Szalonna (8) Szalvéta hajtogatás (2) Szendvics (5) Szilveszter (10) Tészta (4) Tippek és trükkök (75) Tojás (20) Top receptek (31) Torta (84) Túrós (15) Ünnepek (120) Vaníliás (7) Virsli (1) Vissza az iskolába (4) Zöldség (36)