11/08/2013

Tejszínes kókusz torta

Bejegyezte: Rita

poszt nyomtatása


Hozzávalók
Tészta


  • 17,5 dkg liszt
  • 11 dkg vaj, kis kockákra vágva, hidegen
  • csipet só
  • 1 tk cukor
  • 40-60 ml jeges víz

A tészta titka a hideg hozzávalókban, és a gyorsaságban rejlik.
A lisztet, a cukrot, és a sót tegyük késes robotgépbe, adjuk hozzá a vajat. Csak addig forgassuk amíg a keverék morzsaszerű lesz. Vékony sugárban adjuk hozzá a jeges vizet, de csak annyit, hogy összeálljon a tészta. Vegyük ki, és ne gyúrjuk, csak gyorsan formázzuk cipóvá.
Csomagoljuk folpackba és fél órára tegyük a hűtőszekrénybe. A hűtőben így becsomagolva eláll minimum 3-4 napig, de akár le is fagyasztható.
A tésztát alaposan lisztezett felületen, középről kifelé, óvatosan nyújtsuk, közben forgassuk, lisztezzük. Béleljük ki vele az alaposan kivajazott sütőformát.
Béleljük ki alufóliával, vagy zsírpapírral és vaksütéshez töltsük meg szárazbabbal/rizzsel ..
200°C-ra előmelegített sütőben süssük kb. 20 percig, szélei aranybarnára sülnek.
Hagyjuk kihűlni, távolítsuk el belőle a vaksütés kellékeit.

Krém

  • 1,9 dl tejszín (állati)
  • 1,9 dl tej (magas zsírtartalmú!)
  • 2,5 dl kókusztej
  • 2 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 4 ek enyhén púpozott kukoricakeményítő
  • csipet só
  • 8 dkg kókuszreszelék, szárazon átpirítva
  • 1 tk kókusz vagy vanília aroma

Vízgőzön, kis lángon főzzük össze a tejet, a tejszínt, a kókusztejet, a tojást, a cukrot, a keményítőt és a sót. Kb. 15-20 percig is eltarthat, mire besűrűsödik.
Keverjük hozzá a kókusz ¾ részét és az aromát.
Öntsük az elkészített tésztába, és tegyük a hűtőszekrénybe 2-4 órára.

Tetejére

  • 2,5 dl tejszín (állati, ha nem ezzel dolgozunk, hanem édesített növényi variációkkal, akkor a porcukor mennyiségét csökkenteni kell!)
  • 4-6 dkg porcukor (ízlés szerint)
  • 1 tk. kókusz aroma


Verjük a tejszínt kemény habbá a porcukorral, halmozzuk a krém tetejére, szórjuk meg a maradék kókusszal.

Keress címkék alapján!

Állat formájúak (5) Almás (33) Aprósütemény (27) Banános (12) Bodza (1) Brownie (6) Burgonya (16) Citromos (10) Cukkini (8) Curd (2) Csirke (12) Csokoládés (37) Dekor (16) Desszert (388) Diétás (1) Dinnye (12) Dió (4) DIY (5) Édes (369) Egyszerű pár perces (3) Eper (7) Érdekes (9) Ételdekorációs ötletek (66) Ételdesign (8) Fagylalt (28) Fánk (6) Figurák kialakítása (3) Formázási ötletek (80) Főétel (17) Frosk (1) Fűszernövények (2) Gluténmentes verziók (6) Gőzös cupcake (2) Grill (6) Grízes (1) Gyümölcs alakúak (16) Gyümölcsös (82) Gyümölcsvaj (6) Hagyma (4) Halloween (26) Hidegtál (7) Hobby Cricket (1) Humor (2) Húsos (26) Húsvét (15) Információ (2) Ital (12) Kalács (11) Karácsony (98) Karamellás (13) Karfiol (3) Kávés (10) Keksz (78) Kelt tészta (49) Kenyér (7) Kitchen Cricket (1) Kivis (6) Koktél (2) Kókuszos (28) Kreatív tálalás kicsiknek (1) Krémsajt (18) Lekvár (4) Leveles tészta (29) Leves (3) Mákos (9) Málna (10) Mártogatós (2) Méz (5) Mézeskalács (10) Mikrós bögrés (5) Mogyorós (7) Muffin (27) Narancsos (10) Nutella (8) Ötletek (50) Palacsinta (14) Party-ötletek (27) Péksütemény (3) Pudingos (5) Recycling (4) Sajtos (25) Saláta (19) Sós (47) Sütés nélkül (29) Szalonna (8) Szalvéta hajtogatás (2) Szendvics (5) Szilveszter (10) Tészta (4) Tippek és trükkök (75) Tojás (20) Top receptek (31) Torta (84) Túrós (15) Ünnepek (120) Vaníliás (7) Virsli (1) Vissza az iskolába (4) Zöldség (36)