11/03/2013

Csokoládés sajttorta, vörösboros körtével

Bejegyezte: Rita

poszt nyomtatása

Hozzávalók
  • 5-6 db körte, nem túlérett, inkább kemény
  • 2 ek nádcukor
  • fűszerek: fahéj,szegfűszeg, kardamom, fekete bors
  • 1 db kis narancs
  • 1 üveg vörösbor
A körtét előző nap pároljuk meg.
Öntsük egy fazékba a vörösbort, ízesítsük fűszerekkel, narancs levével, reszelt héjával, cukorral.
Pároljuk meg a körtéket (de ne főzzük szét!), a folyadék lepje el közben a gyümölcsöt. Hűtsük le, és tároljuk felhasználásig a hűtőszekrényben.

Tészta
  • 10 dkg Oreo vagy valamilyen csokis keksz, a töltelék krém nélkül
  • 2-3 ek vaj, olvasztva
A kekszet daráljuk össze porrá, adjuk hozzá a vajat, és keverjük össze.
Nyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt 21-24 cm-es kerek tortaforma aljára.
Süssük 5 percig 170°C hőmérsékletűre előmelegített sütőben.
(CC tipp:sima keksz+kakaópor)

Töltelék
  • 75 dkg túró
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 dl vörösbor (opcionális)
  • 20 dkg cukor
  • 2-3 db tojás
  • 2 tk pudingpor vagy kukoricakeményítő
  • 2 tk kakaópor
Keverjük össze a túrót, a mascarponet és a cukrot robotgéppel, kis sebességi fokozaton.
Öntsük hozzá a vízgőzön előzetesen felolvasztott csokoládét, a tojásokat, a bort (opcionális) az átszitált lisztet, a pudingport és a kakaót.

A körték aljáról vágjunk le egy szeletet, hogy stabilan megálljanak, és helyezzük be őket a formába, öntsük közéjük a mascarponés keveréket.
A sütő aljára egy tepsibe, vagy egy fazékba tegyünk vizet. Melegítsük elő 170°C-ra, süssük a tortát 10 percig, majd vegyük vissza a hőmérsékletet 125 °C-ra és süssük 50-60 percig (tűpróba).
Hagyjuk kihűlni, majd tegyük 6-8 órára a hűtőszekrénybe.

Tálalás előtt leönthetjük csokimázzal.
  • 10 dkg vízgőzön felolvasztott csokoládéba, keverjünk
  • 4 ek tejszínt és egy kevés vörösbort.

Legjobban forró vízbe mártott, megmelegített késsel lehet vágni.
Forrás: http://cioccolatogatto.blox.pl/2012/09/Sernik-z-gorzka-czekolada-czerwonym-winem-i.html

Keress címkék alapján!

Állat formájúak (5) Almás (33) Aprósütemény (27) Banános (12) Bodza (1) Brownie (6) Burgonya (16) Citromos (10) Cukkini (8) Curd (2) Csirke (12) Csokoládés (37) Dekor (16) Desszert (388) Diétás (1) Dinnye (12) Dió (4) DIY (5) Édes (369) Egyszerű pár perces (3) Eper (7) Érdekes (9) Ételdekorációs ötletek (66) Ételdesign (8) Fagylalt (28) Fánk (6) Figurák kialakítása (3) Formázási ötletek (80) Főétel (17) Frosk (1) Fűszernövények (2) Gluténmentes verziók (6) Gőzös cupcake (2) Grill (6) Grízes (1) Gyümölcs alakúak (16) Gyümölcsös (82) Gyümölcsvaj (6) Hagyma (4) Halloween (26) Hidegtál (7) Hobby Cricket (1) Humor (2) Húsos (26) Húsvét (15) Információ (2) Ital (12) Kalács (11) Karácsony (98) Karamellás (13) Karfiol (3) Kávés (10) Keksz (78) Kelt tészta (49) Kenyér (7) Kitchen Cricket (1) Kivis (6) Koktél (2) Kókuszos (28) Kreatív tálalás kicsiknek (1) Krémsajt (18) Lekvár (4) Leveles tészta (29) Leves (3) Mákos (9) Málna (10) Mártogatós (2) Méz (5) Mézeskalács (10) Mikrós bögrés (5) Mogyorós (7) Muffin (27) Narancsos (10) Nutella (8) Ötletek (50) Palacsinta (14) Party-ötletek (27) Péksütemény (3) Pudingos (5) Recycling (4) Sajtos (25) Saláta (19) Sós (47) Sütés nélkül (29) Szalonna (8) Szalvéta hajtogatás (2) Szendvics (5) Szilveszter (10) Tészta (4) Tippek és trükkök (75) Tojás (20) Top receptek (31) Torta (84) Túrós (15) Ünnepek (120) Vaníliás (7) Virsli (1) Vissza az iskolába (4) Zöldség (36)