11/10/2013

Kinder sütemény

Bejegyezte: Rita

poszt nyomtatása
Kinder sütemény az eredeti neve,
részemről inkább hívnám Paula szeletnek,
az idegesítő reklámból ismert puding után.

Hozzávalók
Tészta

  • 9 db tojás fehérje
  • 9 ek kristálycukor
  • 3 ek liszt
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • ½ cs sütőpor
  • 150 ml olaj
  • 20 dkg dió (durvára vágva)

Béleljünk ki zsírpapírral egy 20 x 40 cm nagyságú tepsit.
Vágjuk apróra a diót, szórjuk egyenletesen az előkészített tepsibe.
Verjük fel habbá a tojásfehérjéket egy csipet sóval. Közben adagoljuk hozzá részletekben a cukrot.
Az átszitált liszthez keverjük hozzá a zsemlemorzsát és a sütőport. Óvatosan keverjük (részletekben) a habba.
Öntsük rá a dióra és 180 °C hőmérsékletűre előmelegített sütőben süssük 15 percig. Hagyjuk kihűlni.

Krém

  • 1 l tej
  • 4 cs vaníliás pudingpor
  • 9 db tojássárgája
  • 25 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
  • 25 dkg porcukor
  • 2 ek kakaó

A tej kézi habverővel keverjük össze a pudingporral, a tojások sárgájával, és folyamatos keverés közben közepes/kis lángon sűrítsük be.
Hagyjuk langyosra hűlni.

A vajat keverjük a porcukorral habosra, és keverjük össze a pudingos krémmel.
Felezzük el, az egyik felébe keverjünk 2 ek kakaót.
Tegyük a hűtőszekrénybe néhány órára.

Díszítéshez

  • 3 dl habtejszín (javaslom hozzá a habfixálót)
  • Ízlés szerint porcukorral ízesítve
  • 1 evőkanál kakaó
  • csíkokra vágott alufólia

Állítsuk össze a süteményt:
A kihűlt tésztát fordítsuk meg a tepsiben, felül legyen a dió.
Vegyük ki a lehűlt krémeket a hűtőszekrényből és kanalazzuk vegyesen foltokban egymás mellé a tésztára.
Kenjük a cukros tejszínhabot a krém tetejére.
Vágjunk alufóliából csíkokat, tegyük keresztbe a habtetejére, a kimaradt részeket szórjuk meg (szitán keresztül) kakaóporral, távolítsuk el a fólia csíkokat.

Forrás: http://www.adkas-tastyfood.blogspot.sk/2011/10/kinder-zakusok.html



Keress címkék alapján!

Állat formájúak (5) Almás (33) Aprósütemény (27) Banános (12) Bodza (1) Brownie (6) Burgonya (16) Citromos (10) Cukkini (8) Curd (2) Csirke (12) Csokoládés (37) Dekor (16) Desszert (388) Diétás (1) Dinnye (12) Dió (4) DIY (5) Édes (369) Egyszerű pár perces (3) Eper (7) Érdekes (9) Ételdekorációs ötletek (66) Ételdesign (8) Fagylalt (28) Fánk (6) Figurák kialakítása (3) Formázási ötletek (80) Főétel (17) Frosk (1) Fűszernövények (2) Gluténmentes verziók (6) Gőzös cupcake (2) Grill (6) Grízes (1) Gyümölcs alakúak (16) Gyümölcsös (82) Gyümölcsvaj (6) Hagyma (4) Halloween (26) Hidegtál (7) Hobby Cricket (1) Humor (2) Húsos (26) Húsvét (15) Információ (2) Ital (12) Kalács (11) Karácsony (98) Karamellás (13) Karfiol (3) Kávés (10) Keksz (78) Kelt tészta (49) Kenyér (7) Kitchen Cricket (1) Kivis (6) Koktél (2) Kókuszos (28) Kreatív tálalás kicsiknek (1) Krémsajt (18) Lekvár (4) Leveles tészta (29) Leves (3) Mákos (9) Málna (10) Mártogatós (2) Méz (5) Mézeskalács (10) Mikrós bögrés (5) Mogyorós (7) Muffin (27) Narancsos (10) Nutella (8) Ötletek (50) Palacsinta (14) Party-ötletek (27) Péksütemény (3) Pudingos (5) Recycling (4) Sajtos (25) Saláta (19) Sós (47) Sütés nélkül (29) Szalonna (8) Szalvéta hajtogatás (2) Szendvics (5) Szilveszter (10) Tészta (4) Tippek és trükkök (75) Tojás (20) Top receptek (31) Torta (84) Túrós (15) Ünnepek (120) Vaníliás (7) Virsli (1) Vissza az iskolába (4) Zöldség (36)