11/27/2013

Karácsonyfa süti II:

Bejegyezte: Rita

poszt nyomtatása
Hozzávalók
Tészta

  • 2 ek élesztőpor
  • 2,4 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 tk só
  • 5 dkg cukor
  • 6 dkg vaj (lágy)
  • 60 dkg liszt

Krém
  • 2,4 dl tej
  • 1 tojás sárgája
  • csipet só
  • 3 ek liszt
  • 1 tk vanilla
  • 7 dkg cukor
  • zöld ételfesték, opcionális
  • maraschino cseresznye, félbe vágva
Mandulás töltelék
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 dkg zabpehely
  • 2 tk mandula aroma
Futtassuk fel az élesztőt langyos tejben, pici cukorral.
Adjuk a tojássárgájához a cukrot, a puha vajat, a sót és kb. 45 dkg lisztet.
Gyúrjuk sima és rugalmas tésztává, ha szükséges adjuk hozzá a maradék lisztet is.
Letakarva meleg helyen kelesszük duplájára.
Lisztezett deszkán nyújtsuk akkora ovális formára, ami a sütőlapra rá fér.
Tegyük át a tésztát a zsírpapírral bélelt tepsire.
Hagyjuk egy újabb órát pihenni.

Vágjuk be a tésztát két oldalon, alakítsuk ki a csúcsát, a lenti ágakat még csak csavarjuk be, de ne hajtsuk vissza, amíg a töltelék be nem kerül középre.
A krémhez a tojást keverjük ki a cukrokkal, a sóval, a liszttel, végül a tejjel, lehet színezni is zöld ételfestékkel.
Kenjük meg vele a fa középső részét, hajtsuk rá vissza az ágakat.
Tegyük rá a mandulás tölteléket: a vajat keverjük össze a cukorral, az aromával, majd a zabpehellyel.

Süssük előmelegített sütőben 200 °C hőmérsékleten 10-12 percig.
Hagyjuk kihűlni, díszítsük a félbevágott cseresznyékkel.
Forrás: http://www.kristendukephotography.com/christmas-tree-bread-recipe/

Ui:
Ahogyan az oldalon szereplő többi recept, úgy ez is pusztán inspiráció!
Ha tetszik a technika de inkább a saját kelt tészta receptedet használnád, akkor kérlek tegyél úgy!
Ha inkább töltenéd meg túróval, stb.. úgy is remek lesz!
És ha visszajelzel, az nekem lesz remek! 





Keress címkék alapján!

Állat formájúak (5) Almás (33) Aprósütemény (27) Banános (12) Bodza (1) Brownie (6) Burgonya (16) Citromos (10) Cukkini (8) Curd (2) Csirke (12) Csokoládés (37) Dekor (16) Desszert (388) Diétás (1) Dinnye (12) Dió (4) DIY (5) Édes (369) Egyszerű pár perces (3) Eper (7) Érdekes (9) Ételdekorációs ötletek (66) Ételdesign (8) Fagylalt (28) Fánk (6) Figurák kialakítása (3) Formázási ötletek (80) Főétel (17) Frosk (1) Fűszernövények (2) Gluténmentes verziók (6) Gőzös cupcake (2) Grill (6) Grízes (1) Gyümölcs alakúak (16) Gyümölcsös (82) Gyümölcsvaj (6) Hagyma (4) Halloween (26) Hidegtál (7) Hobby Cricket (1) Humor (2) Húsos (26) Húsvét (15) Információ (2) Ital (12) Kalács (11) Karácsony (98) Karamellás (13) Karfiol (3) Kávés (10) Keksz (78) Kelt tészta (49) Kenyér (7) Kitchen Cricket (1) Kivis (6) Koktél (2) Kókuszos (28) Kreatív tálalás kicsiknek (1) Krémsajt (18) Lekvár (4) Leveles tészta (29) Leves (3) Mákos (9) Málna (10) Mártogatós (2) Méz (5) Mézeskalács (10) Mikrós bögrés (5) Mogyorós (7) Muffin (27) Narancsos (10) Nutella (8) Ötletek (50) Palacsinta (14) Party-ötletek (27) Péksütemény (3) Pudingos (5) Recycling (4) Sajtos (25) Saláta (19) Sós (47) Sütés nélkül (29) Szalonna (8) Szalvéta hajtogatás (2) Szendvics (5) Szilveszter (10) Tészta (4) Tippek és trükkök (75) Tojás (20) Top receptek (31) Torta (84) Túrós (15) Ünnepek (120) Vaníliás (7) Virsli (1) Vissza az iskolába (4) Zöldség (36)