11/06/2013

Citromos, krémsajtos tekercs (24 db)

Bejegyezte: Rita

poszt nyomtatása

Hozzávalók

Tészta

  • 2,5 dkg élesztő vagy 1 cs. élesztőpor
  • 1 tk cukor 
  • 1,2 dl víz, meleg, de nem forró
  • 2,4 dl tej, szobahőmérsékletű
  • 60 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 1 tk só
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk sütőpor
  • 11 dkg vaj, hidegen, kockára vágva
  • 1 db tojás felverve

Töltelék

  • 40 dkg krémsajt, szobahőmérsékletű
  • 12 dkg porcukor
  • 1 ek liszt
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 db tojás, szobahőmérsékletű
  • +
  • 6 dkg vaj, olvasztva
Máz
  • 25 dkg porcukor, átszitálva
  • ½ citrom reszelt héja és leve
  • ½ tk vanília aroma
  • 3 ek tej

Tészta:
Adjuk a meleg vízhez a cukrot, majd az élesztőt, és hagyjuk 10 percig, hogy felhabozzon.
Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sót, a szódabikarbónát és a sütőport.
A lisztes keveréket morzsoljuk össze a vajjal.
Az élesztős vízhez keverjük hozzá a tejet és a tojást
Gyúrjuk össze a tésztát, nagyon ragadós, ha szükséges lehet még lisztet adni hozzá.
Tegyük át egy kiolajozott tálba, fedjük le textilkendővel, és hagyjuk meleg helyen duplájára kelni (kb. 2 óra).

Töltelék:
Keverjük a krémsajtot habosra, adjuk hozzá a citromhéjat, a citromlevet, a porcukrot, a lisztet és a tojást, alaposan keverjük össze. Tegyük félre és tartsuk szobahőmérsékleten felhasználásig.

A megkelt tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki 3 mm vastagságú téglalappá.
Kenjük meg az olvasztott vajjal, terítsük rá a tölteléket
Tekerjük fel szorosan a tekercset és vágjuk 5 cm-es darabokra. Tegyük őket egy folpackkal lefedhető edénybe és tegyük egy éjszakára a hűtőszekrénybe. (Ez egy újabb kelesztési szakasz)
Legszerencsésebb egyből a kivajazott sütőedénybe tenni, ez lehet bármilyen hőálló, megfelelő méretű tepsi.
Másnap előmelegített 175 °C hőmérsékletű sütőben süssük 35-45 percig, aranybarnára.

A máz hozzávalóit keverjük össze és vonjuk be vele a forró tekercseket.
Díszítsük extra reszelt citromhéjat.

Forrás: http://comfortablefood.com/lemon-cream-cheese-breakfast-rolls

Keress címkék alapján!

Állat formájúak (5) Almás (33) Aprósütemény (27) Banános (12) Bodza (1) Brownie (6) Burgonya (16) Citromos (10) Cukkini (8) Curd (2) Csirke (12) Csokoládés (37) Dekor (16) Desszert (388) Diétás (1) Dinnye (12) Dió (4) DIY (5) Édes (369) Egyszerű pár perces (3) Eper (7) Érdekes (9) Ételdekorációs ötletek (66) Ételdesign (8) Fagylalt (28) Fánk (6) Figurák kialakítása (3) Formázási ötletek (80) Főétel (17) Frosk (1) Fűszernövények (2) Gluténmentes verziók (6) Gőzös cupcake (2) Grill (6) Grízes (1) Gyümölcs alakúak (16) Gyümölcsös (82) Gyümölcsvaj (6) Hagyma (4) Halloween (26) Hidegtál (7) Hobby Cricket (1) Humor (2) Húsos (26) Húsvét (15) Információ (2) Ital (12) Kalács (11) Karácsony (98) Karamellás (13) Karfiol (3) Kávés (10) Keksz (78) Kelt tészta (49) Kenyér (7) Kitchen Cricket (1) Kivis (6) Koktél (2) Kókuszos (28) Kreatív tálalás kicsiknek (1) Krémsajt (18) Lekvár (4) Leveles tészta (29) Leves (3) Mákos (9) Málna (10) Mártogatós (2) Méz (5) Mézeskalács (10) Mikrós bögrés (5) Mogyorós (7) Muffin (27) Narancsos (10) Nutella (8) Ötletek (50) Palacsinta (14) Party-ötletek (27) Péksütemény (3) Pudingos (5) Recycling (4) Sajtos (25) Saláta (19) Sós (47) Sütés nélkül (29) Szalonna (8) Szalvéta hajtogatás (2) Szendvics (5) Szilveszter (10) Tészta (4) Tippek és trükkök (75) Tojás (20) Top receptek (31) Torta (84) Túrós (15) Ünnepek (120) Vaníliás (7) Virsli (1) Vissza az iskolába (4) Zöldség (36)