9/12/2014

Őszi Pavlova

Bejegyezte: Rita

poszt nyomtatása

Bevallom őszintén életem első Pavlovája ez volt, amit ide a blogra postoltam: http://chefcricket.blogspot.hu/2013/06/pavlova.html
Viszont azóta nincs megállás, a maradék tojásfehérjék „helye” A Pavlova,
most éppen egy aktuális őszi gyümölcsökből, karamellás pudinggal gazdagított variáció.

Hozzávalók
Habcsókréteg (2 db kb. 20 cm átmérőjű lap)
  • 125 g hámozott török mogyoró, durvára darálva 
  • 4 db fehérje 
  • 220 ​​g cukor 
  • 1 ek citromlé /fehérborecet
  • 2 tk étkezési keményítő 
Karamell puding
  • 5 ek cukor 
  • 240 ml tej
  • 3 ek étkezési keményítő 
  • 3-4 db tojás sárgája (tojás méretétől függően)
Hab
  • 500 ml tejszín (édesített cukrászhab esetében nem szükséges plusz cukor!)
  • 60-100 g porcukor
  • 1 tk vanília aroma
Gyümölcsös réteg
  • 2 db birsalma 
  • 2 db körte 
  • 240 ml víz vagy fehérbor 
  • 100 g cukor (gyümölcsök édességéhez érdemes alakítani)
Tetejére
  • 50 g étcsokoládé (vízgőzön vagy mikrohullámú sütőben felolvasztva)

A tojásfehérjéket verjük kemény habbá a citromlével és a (részletekben hozzáadagolt) előzetesen étkezési keményítővel elkever porcukorral.
Óvatosan forgassuk bele a mogyorót. Felezzük el, és formáljunk belőlük zsírpapírral bélelt tepsin/tepsiken 2 kört (kb. 20 cm átmérőjű). Süssük 170°C hőmérsékletű sütőben 30-40 percig.
Ha kihűltek a lapok távolítsuk el róluk a papírt.


A krémhez karamellizáljuk az 5 ek cukrot. Öntsük fel az előzetesen felmelegített tejjel (óvatosan, fröcsköl). Amikor a karamellizált cukor feloldódott a tejben vegyük le a tűzről.
Egy tálban keverjük össze a tojássárgájákat a keményítővel és óvatosan öntsünk rá egy kis tejet, keverjük össze, majd öntsük a maradék tejbe. Kislángon, folyamatos keverés közben sűrítsük be. Fóliával lefedve hűtsük le.

A cukorral elkevert vízben/borban kis lángon pároljuk meg a megmosott, kimagozott feldarabolt gyümölcsöket. Először a birsalmát 15 percig, azután adjuk hozzá a körtét is, és folytassuk további 10 percig. Hűtsük le.

Verjük a vaníliával és a porcukorral kemény habbá a tejszínt.

Állítsuk össze: mogyorós habcsók, puding, gyümölcs, tejszínhab, majd újra mogyoróshabcsók, puding, tejszínhab, gyümölcs, csokoládé.

Minimum egy órára tegyük a hűtőszekrénybe.

Forrás: http://my-happyfood.livejournal.com/790956.html

Keress címkék alapján!

Állat formájúak (5) Almás (33) Aprósütemény (27) Banános (12) Bodza (1) Brownie (6) Burgonya (16) Citromos (10) Cukkini (8) Curd (2) Csirke (12) Csokoládés (37) Dekor (16) Desszert (388) Diétás (1) Dinnye (12) Dió (4) DIY (5) Édes (369) Egyszerű pár perces (3) Eper (7) Érdekes (9) Ételdekorációs ötletek (66) Ételdesign (8) Fagylalt (28) Fánk (6) Figurák kialakítása (3) Formázási ötletek (80) Főétel (17) Frosk (1) Fűszernövények (2) Gluténmentes verziók (6) Gőzös cupcake (2) Grill (6) Grízes (1) Gyümölcs alakúak (16) Gyümölcsös (82) Gyümölcsvaj (6) Hagyma (4) Halloween (26) Hidegtál (7) Hobby Cricket (1) Humor (2) Húsos (26) Húsvét (15) Információ (2) Ital (12) Kalács (11) Karácsony (98) Karamellás (13) Karfiol (3) Kávés (10) Keksz (78) Kelt tészta (49) Kenyér (7) Kitchen Cricket (1) Kivis (6) Koktél (2) Kókuszos (28) Kreatív tálalás kicsiknek (1) Krémsajt (18) Lekvár (4) Leveles tészta (29) Leves (3) Mákos (9) Málna (10) Mártogatós (2) Méz (5) Mézeskalács (10) Mikrós bögrés (5) Mogyorós (7) Muffin (27) Narancsos (10) Nutella (8) Ötletek (50) Palacsinta (14) Party-ötletek (27) Péksütemény (3) Pudingos (5) Recycling (4) Sajtos (25) Saláta (19) Sós (47) Sütés nélkül (29) Szalonna (8) Szalvéta hajtogatás (2) Szendvics (5) Szilveszter (10) Tészta (4) Tippek és trükkök (75) Tojás (20) Top receptek (31) Torta (84) Túrós (15) Ünnepek (120) Vaníliás (7) Virsli (1) Vissza az iskolába (4) Zöldség (36)