12/12/2014

Sárgabarackos-csokoládés torta

Bejegyezte: Rita

poszt nyomtatása
Vékony, mandulás tésztalapok illatos, gyümölcsös lágy krémekkel :)

Hozzávalók
Tészta
  • 40 g mandula/dió, finomra darálva
  • 110 g liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 2 ek porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 90 ml víz
  • 40 ml olaj
  • 1 ek citromlé
 Sárgabarackos krém
  • 480 ml sárgabarack juice
  • 4 ek búzadara
  • cukor, ízlés szerint
Csokoládés krém
  • 480 ml sárgabarack juice
  • 3 ek búzadara
  • 100 g  étcsokoládé
  • 1/2 narancs frissen facsart leve és reszelt héja
  • cukor, ízlés szerint
A mandulát keverjük össze egy tálban a vaníliás cukorral, a porcukorral, a sütőporral és a liszttel.
Egy másik tálban keverjük össze a nedves hozzávalókat, az olajat, a citromlevet, és a vizet. Öntsük a vizes keveréket a szárazhoz, keverjük össze. Öntsük zsírpapírral bélelt kivajazott 18 vagy 20 cm átmérőjű kerek tortaformába. 180 °C hőmérsékletű, előmelegített sütőben süssük 20 percig (tűpróba).
Rácson hagyjuk kihűlni, vágjuk félbe.
Az egyik lapot tegyük vissza a forma aljába.

Készítsük el a sárgabarackos krémet.
Forraljuk fel hozzá a juicet, állandó keverés közben vékony sugárban öntsük hozzá a búzadarát. Főzzük körülbelül 10 percig, kevergessük közben. Ízlés szerint édesíthetjük. Készülhet úgy is, hogy a juice mennyiségét felezzük és pürésített sárgabarack kompóttal pótoljuk ki. Hagyjuk kihűlni, majd kézi mixerrel keverjük át.
Öntsük a tésztára, fektessük rá a második lapot és tegyük a hűtőszekrénybe.

Készítsük el a csokoládé krémet.
Forraljuk fel a sárgabarack juicet, folyamatos keverés közben vékony sugárba öntsük hozzá a búzadarát, édesítsük ízlés szerint, főzzük kb. 10 percig. Hagyjuk kicsit hűlni, de még legyen annyira meleg, hogy amikor hozzá keverjük a csokoládét, az felolvadjon benne, keverjük bele a narancs levét és héját is.
Tegyük a hűtőszekrénybe lehűlni, majd kézi mixerrel keverjük át.

Öntsük a sütemény tetejére a csokoládés krémet, és tegyük vissza egy éjszakára a hűtőszekrényben.
A sárgabarackos réteg lágyabb, mint a csokoládés, a vághatóség miatt érdemes megfordítani a krémeket az összeállítás során.
Kínáljuk tejszínhabbal.

Keress címkék alapján!

Állat formájúak (5) Almás (33) Aprósütemény (27) Banános (12) Bodza (1) Brownie (6) Burgonya (16) Citromos (10) Cukkini (8) Curd (2) Csirke (12) Csokoládés (37) Dekor (16) Desszert (388) Diétás (1) Dinnye (12) Dió (4) DIY (5) Édes (369) Egyszerű pár perces (3) Eper (7) Érdekes (9) Ételdekorációs ötletek (66) Ételdesign (8) Fagylalt (28) Fánk (6) Figurák kialakítása (3) Formázási ötletek (80) Főétel (17) Fűszernövények (2) Gluténmentes verziók (6) Gőzös cupcake (2) Grill (6) Grízes (1) Gyümölcs alakúak (16) Gyümölcsös (82) Gyümölcsvaj (6) Hagyma (4) Halloween (26) Hidegtál (7) Hobby Cricket (1) Humor (2) Húsos (26) Húsvét (15) Információ (2) Ital (12) Kalács (11) Karácsony (98) Karamellás (13) Karfiol (3) Kávés (10) Keksz (78) Kelt tészta (49) Kenyér (7) Kitchen Cricket (1) Kivis (6) Koktél (2) Kókuszos (28) Kreatív tálalás kicsiknek (1) Krémsajt (18) Lekvár (4) Leveles tészta (29) Leves (3) Mákos (9) Málna (10) Mártogatós (2) Méz (5) Mézeskalács (10) Mikrós bögrés (5) Mogyorós (7) Muffin (27) Narancsos (10) Nutella (8) Ötletek (50) Palacsinta (14) Party-ötletek (27) Péksütemény (3) Pudingos (5) Recycling (4) Sajtos (25) Saláta (19) Sós (47) Sütés nélkül (29) Szalonna (8) Szalvéta hajtogatás (2) Szendvics (5) Szilveszter (10) Tészta (4) Tippek és trükkök (75) Tojás (20) Top receptek (31) Torta (84) Túrós (15) Ünnepek (120) Vaníliás (7) Virsli (1) Vissza az iskolába (4) Zöldség (36)