Hozzávalók
- 100 g vaj, puha
- 100 g porcukor
- 1 db tojás
- 200 g liszt
- 20 g mandula liszt (kb. 2 ek)
- 1 tk kakaópor
Szórjuk bele a mandulával előzetesen összekevert lisztet, gyúrjuk össze.
Osszuk két részre 2/3 és 1/3 arányban.
A kisebb részhez keverjük hozzá a kakaót.
Mindkét tésztagolyót csomagoljuk be folpackba, és tegyük min. 30 percre a hűtőszekrénybe.
Kis golyókból állítsuk össze a báránykákat a képen látható módon, a formázáshoz használjunk egy fogpiszkálót. A golyókat kicsit lapítsuk le, hogy biztosan összeérjenek majd sütés közben.
Előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben, zsírpapírral bélelt sütőlapon 15 perc alatt sül készre.
További állat formájú sütikért kattints a képre és lapozz tovább az albumban!
Forrás: http://www.iamcook.ru/showrecipe/3993