12/04/2014

Pisztáciás fudge - 4 hozzávalóból!

Bejegyezte: Rita

poszt nyomtatása


A fudge leginkább az omlós tejkaramellhez hasonlítható, mintha keresztezték volna a karamellát és a fondant.

Hozzávalók
  • 200 gramm csokoládé 
  • 25 g vaj
  • 200 g karamellás sűrített tej ***
  • 120 g pisztácia, natúr (vagy kesudió, mogyoró, mandula, dió vagy ezek keveréke)
Vízgőz felett olvasszuk össze az apróra vágott csokoládét a vajjal és a sűrített tejjel, keverjük jól össze. Vegyük le a gőzről és keverjük bele az apóra vágott pisztáciát.
Öntsük a keveréket alufóliával bélelt tepsibe, hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni, majd tegyük a hűtőszekrénybe keményedésig.
Borítsuk ki a formából, húzzuk le róla a fóliát és daraboljuk kockára.
Légmentesen zárodó edényben tároljuk fogyasztásig (7 nap).

CC tipp: a felvágásához használj hullámos szappanvágókést, persze egyenes oldalúan is ugyanolyan finom, csak hát a látvány, az is számít ;)

***Az Arbat nevű orosz élelmiszerek boltjában kapható a karamellás sűrített tejes változat is, de akkor se csüggedj ha tőled távol van a bolt!

Konzervből készített karamellhez tegyük fel főzni annyi vízben a dobozt, amennyi bőven ellepi. Gyöngyözve forraljuk a forrástól számított három órán keresztül, majd a vízben hagyjuk teljesen lehűlni, csak utána bontjuk fel (!).

Érdemes egyszerre több dobozzal készíteni, mert így ebben a karamellizált állapotában is ugyanannyi ideig eltartható mint az eredti konzerv. Bármikor felhasználható süteménytölteléknek, de önmagában is kitűnő édesség!

Forrás: http://female-happiness.ru/post/91138563036

Két másik fudge recept itt a blogon:
http://chefcricket.blogspot.hu/2013/09/nyers-vegan-fudge.html

Keress címkék alapján!

Állat formájúak (5) Almás (33) Aprósütemény (27) Banános (12) Bodza (1) Brownie (6) Burgonya (16) Citromos (10) Cukkini (8) Curd (2) Csirke (12) Csokoládés (37) Dekor (16) Desszert (388) Diétás (1) Dinnye (12) Dió (4) DIY (5) Édes (369) Egyszerű pár perces (3) Eper (7) Érdekes (9) Ételdekorációs ötletek (66) Ételdesign (8) Fagylalt (28) Fánk (6) Figurák kialakítása (3) Formázási ötletek (80) Főétel (17) Frosk (1) Fűszernövények (2) Gluténmentes verziók (6) Gőzös cupcake (2) Grill (6) Grízes (1) Gyümölcs alakúak (16) Gyümölcsös (82) Gyümölcsvaj (6) Hagyma (4) Halloween (26) Hidegtál (7) Hobby Cricket (1) Humor (2) Húsos (26) Húsvét (15) Információ (2) Ital (12) Kalács (11) Karácsony (98) Karamellás (13) Karfiol (3) Kávés (10) Keksz (78) Kelt tészta (49) Kenyér (7) Kitchen Cricket (1) Kivis (6) Koktél (2) Kókuszos (28) Kreatív tálalás kicsiknek (1) Krémsajt (18) Lekvár (4) Leveles tészta (29) Leves (3) Mákos (9) Málna (10) Mártogatós (2) Méz (5) Mézeskalács (10) Mikrós bögrés (5) Mogyorós (7) Muffin (27) Narancsos (10) Nutella (8) Ötletek (50) Palacsinta (14) Party-ötletek (27) Péksütemény (3) Pudingos (5) Recycling (4) Sajtos (25) Saláta (19) Sós (47) Sütés nélkül (29) Szalonna (8) Szalvéta hajtogatás (2) Szendvics (5) Szilveszter (10) Tészta (4) Tippek és trükkök (75) Tojás (20) Top receptek (31) Torta (84) Túrós (15) Ünnepek (120) Vaníliás (7) Virsli (1) Vissza az iskolába (4) Zöldség (36)