Hozzávalók: 3 dl tej 2,5 dl tejszín 3 tojás sárgája 1 kk vanília aroma 125 ml méz 5-6 szárnyi friss levendula virág
A tejet a vaníliával forráspontig melegítjük, hozzáadjuk a levendulát és fél órát állni hagyjuk, hogy a tej átvegye a virágok aromáját. (Ha először kóstolsz levendulás ételt, érdemes 10-15 perc után ellenőrizni az intenzitását, lehet, hogy annyi is elég lesz.) A tojássárgájákat sűrűre keverjük a mézzel. Leszűrjük a tejet, hozzáadjuk a tojásos masszához és alacsony lángon, állandó keverés mellett pár percig főzzük (nem szabad forrnia, hogy a tojás ne csapódjon ki). Félretesszük, teljesen lehűtjük. A tejszínt közepesen keményre felverjük és óvatosan hozzákeverjük a teljesen kihűlt fagyi alaphoz. Fagylaltgépbe tesszük, vagy ha az nincs, akkor félóránként kivesszük a mélyhűtőből és alaposan átkeverjük néhányszor.
A nagyvilág érdekes receptjei, konyhai trükkjei, megvalósítható praktikái.
Magyar mértékegységekre átszámolt, könnyen beszerezhető alapanyagokból készült receptek. Minden bejegyzés alatt megtalálod az eredeti forrást.