Vuk után szabadon.
Béka zsemle (9 db)
Tészta
20 dkg kenyérliszt
5 dkg finomliszt
2,5 g instant élesztő
2,5 dkg cukor
3/4 teáskanál só
1 db tojás
1,4 dl tej
2 dkg vaj
Kenéshez
1 felvert tojás
Szájába
saláta
sajt
sonka
További díszítéshez dekorációs toll.
Elkészítés:
Gyúrjuk össze a hozzávalókat, a vajat utoljára adjuk hozzá.
Tegyük félre meleg helyre kelni kb. fél órára.
Osszuk a tésztát 9 db 4,5 dkg-os és 18 db 0.5 dkg-os darabra.
Formáljunk belőlük golyókat, a nagyobbakból lesz a feje, ezeket kicsit lapítsuk össze és alakítsunk ki két-két lyukat, gödröcskét a szemeknek.
A szemeket illesszük a béka fejére!
Hagyjuk kelni őket, ha esetleg közben elmozdulnak a szemek, akkor korrigáljuk.
Kenjük le őket tojással, és 180 fokos, előmelegített sütőben süssük őket készre, kb. 15 perc.
Forrás, további lépésről-lépésre fotókkal:
http://blog.sina.com.cn/s/blog_53daa4bf0102ezr7.html