„Sárgán virágzik a tök …” Tele a kertem vele. Itt az ideje megtölteni őket.
Egy finom salátával könnyű második fogás (egy tartalmasabb leves után) a fetasajtos töltelékkel.
Előkészület:
A virágból szedjük ki a bibéket, az így kialakuló üregbe kerül majd a töltelék. Sérülékeny ezért nagyon óvatosan mossuk meg, hagyjuk megszáradni.
Töltelék:
Feta sajtot villával összetörünk és egy kis tejföllel meglazítjuk. Sóval, borssal, fokhagymával, felaprított snidlinggel (vagy kedvenc zöldfűszereinkkel, pl. kakukkfű, oregáno…) ízesítjük.
Habzsákba vagy nejlonzacskóba tesszük, aminek az egyik sarkára nyílást vágtunk.
A virág szirmait óvatosan széthajtjuk, és belenyomjuk a tölteléket (max. a virág 2/3 részéig töltsük fel).
A virágszirmok csúcsait fogjuk össze és óvatosan csavarjuk meg.
Sütés:
A megtöltött virágokat a száruknál fogva forgassuk meg palacsintatésztában, vagy sörtésztában és süssük ki forró olajban!
(Feta helyett túróval, juhtúróval is működik.)