7/30/2013

Jack & Coke

Bejegyezte: Rita

poszt nyomtatása
A világ fele szidja, a másik issza. Mi az?
Az már biztos, hogy mámorban nem fetrengünk tőle, de sokan vélik ördögtől való rossznak. Indiában olcsó növényvédő szerként permeteznek vele. Az interneten videók terjednek arról, hogyan lehet vele autót polírozni, hogy mit tesz a csirkecsonttal, vagy, hogy néz ki 25 perc forralás után.
Mi pl. nagyon ritkán isszuk. Venni sosem veszek. De ha megkínálnak vele, én bizony jó ízűen megiszom. Részemről, a mérték megtalálását tartom irányadónak.
Ez a recept kólával, whiskyvel és kakaóval valószínűleg megosztó lesz, hát majd kiderül, hányan tetszikelitek.

Hozzávalók
Tészta

  • 120 ml joghurt 
  • 175 ml cola 
  • 60 ml whisky vagy bourbon 
  • 22 dkg vaj 
  • 37 dkg cukor 
  • 2 db tojás 
  • 2 tk vanília 
  • 25 dkg liszt 
  • 3 dkg kakaópor
  • 1 tk szódabikarbóna 
  • 0,5 tk só 
  • 15 db mályvacukor
Máz
  • 11 dkg vaj 
  • 80 ml cola 
  • 3 dkg kakaópor
  • 2 ek whisky vagy bourbon 
  • 45 dkg porcukor 
  • 1 ek vanília
Keverjük össze
- a nedves részt: joghurt, cola, whisky
- a vajas részt: a lágy vajhoz adjunk hozzá cukrot, majd a tojást és a vaníliát
- a száraz részt: liszt, kakaó, szódabikarbóna, só.
Vajas keverékhez adjuk először a száraz rész felét, aztán a nedveset, majd a maradék szárazat, minden lépésnél jól keverjük át.
Szórjuk bele a mályvacukrot is (a cukrokat érdemes kicsi darabokra felvágni előtte).
Osszuk a keveréket hőálló poharakba, muffin sütő mélyedéseibe, vagy alacsony befőttes üvegekbe. Kb. ¾ magasságig.
Süssük 175°C-ra előmelegített sütőben, a kicsi formákat 30, a nagyobbakat 45 percig.

Amíg sül, készítsük el a mázat:
Kis lángon melegítsük össze a vajat, a kólát és a kakaót. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a whiskyt, a porcukrot és a vaníliát, habverővel keverjük simára.
Öntsük a forró sütemények tetejére, hagyjuk kihűlni.

Forrás és lépésről-lépésre fotók: http://www.brit.co/jack-and-coke-cake/

Keress címkék alapján!

Állat formájúak (5) Almás (33) Aprósütemény (27) Banános (12) Bodza (1) Brownie (6) Burgonya (16) Citromos (10) Cukkini (8) Curd (2) Csirke (12) Csokoládés (38) Dekor (16) Desszert (387) Diétás (1) Dinnye (12) Dió (4) DIY (5) Édes (368) Egyszerű pár perces (3) Eper (7) Érdekes (9) Ételdekorációs ötletek (66) Ételdesign (8) Fagylalt (28) Fánk (6) Figurák kialakítása (3) Formázási ötletek (79) Főétel (17) Fűszernövények (2) Gluténmentes verziók (6) Gőzös cupcake (2) Grill (6) Grízes (1) Gyümölcs alakúak (16) Gyümölcsös (82) Gyümölcsvaj (6) Hagyma (4) Halloween (26) Hidegtál (7) Hobby Cricket (1) Humor (2) Húsos (26) Húsvét (15) Információ (2) Ital (12) Kalács (11) Karácsony (98) Karamellás (13) Karfiol (3) Kávés (10) Keksz (78) Kelt tészta (49) Kenyér (7) Kitchen Cricket (1) Kivis (6) Koktél (2) Kókuszos (29) Kreatív tálalás kicsiknek (1) Krémsajt (18) Lekvár (4) Leveles tészta (29) Leves (3) Mákos (9) Málna (10) Mártogatós (2) Méz (5) Mézeskalács (10) Mikrós bögrés (5) Mogyorós (7) Muffin (27) Narancsos (10) Nutella (8) Ötletek (50) Palacsinta (13) Party-ötletek (27) Péksütemény (3) Pudingos (5) Recycling (4) Sajtos (25) Saláta (19) Sós (47) Sütés nélkül (30) Szalonna (8) Szalvéta hajtogatás (2) Szendvics (5) Szilveszter (10) Tészta (4) Tippek és trükkök (75) Tojás (20) Top receptek (31) Torta (84) Túrós (15) Ünnepek (120) Vaníliás (7) Virsli (1) Vissza az iskolába (4) Zöldség (36)