7/20/2013

Csirkés waffel szendvics

Bejegyezte: Rita

poszt nyomtatása

Ez kétségkívül hosszú bejegyzés lesz.
De mind az 1949 betűje megéri az elolvasást, ígérem!

Waffel

  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg világos, barna cukor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 ½ tk sütőpor
  • ½ tk só
  • 2 tk frissen őrölt fekete bors
  • 3 nagy tojás, szobahőmérsékletű
  • 8 dkg vaj, olvasztott
  • 4,7 dl író, szobahőmérsékletű (tejjel is készíthető)
  • 6 szelet bacon, ropogósra sütve, kockára vágva
  • 10 dkg cheddar sajt, reszelve
  • 5 szál újhagyma, vékonyra szeletelve

Melegítsük elő a waffel sütőt.
Keverjük össze a lisztet, a barna cukrot, szódabikarbónát, sütőport, sót, borsot. Halmozzuk fel a tálban és készítsünk kis mélyedést a közepére. Öntsük oda a villával felkevert tojásokat.
Adjuk hozzá az olvasztott vajat és az írót. Egy fakanállal, keverjük össze a tésztát. Ha túl sűrűnek ítéljük, lehet higítani.
(Ha ez egy édes waffel lenne inkább, akkor menjen bele egy kicsivel több cukor, kerüljön bele a bors helyett vanília! És már lehet is sütni!)
Keverjük hozzá az apróra vágott szalonnát, a reszelt sajtot, és az újhagymát.
Kenjük ki a sütőt olajjal vagy olvasztott vajjal. Süssük ki a tésztát ropogósra, aranybarnára.
A kész darabokat tartsuk melegen, 100°C-ra előmelegített sütőben.

Csirkemell

  • 4 csirkemell, félbe, majd szeletekre vágva
  • 3,5 dl író
  • 1 ek csípős paprikakrém, paprika szósz (opcionális, csak akkor, ha valaki szereti a csípőset)
  • 20 dkg liszt
  • 1 tk só
  • 1 tk cayenne bors
  • 1 tk fokhagyma por
  • 1 tk fekete bors

Öntsük a csirkemellekre az írót, és ha teszünk bele mártást akkor azt, fél óráig tegyük a hűtőszekrénybe
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a két féle borsot, és a fokhagyma port.
A melleket először az íróba, utána a fűszeres lisztbe forgatjuk, majd ezt megismételjük, így dupla rétegek képeztünk. Az így bundázott húsokat 10 percig hagyjuk pihenni mielőtt egy ujjnyi forró olajban megsütjük. A már kész szeleteket sütőben tartsuk melegen.
A waffeleket töltsük meg salátával, szeletelt paradicsommal, avokádóval, a hússzeletekkel, mustáros mártással.

Juharszirupos mustármártás
Nem csak ehhez a recepthez, hanem hot-doghoz, hamburgerhez, szendvicsekhez, salátákhoz is kiváló.

  • 0,5 dl juharszirup
  • 3 ek mustár
  • 3 ek dijoni mustár

Keverjük össze a hozzávalókat.

Forrás, lépésről-lépésre képekkel:
http://www.thecandidappetite.com/2013/07/08/fried-chicken-and-waffle-sandwiches

Keress címkék alapján!

Állat formájúak (5) Almás (33) Aprósütemény (27) Banános (12) Bodza (1) Brownie (6) Burgonya (16) Citromos (10) Cukkini (8) Curd (2) Csirke (12) Csokoládés (38) Dekor (16) Desszert (387) Diétás (1) Dinnye (12) Dió (4) DIY (5) Édes (368) Egyszerű pár perces (3) Eper (7) Érdekes (9) Ételdekorációs ötletek (66) Ételdesign (8) Fagylalt (28) Fánk (6) Figurák kialakítása (3) Formázási ötletek (79) Főétel (17) Fűszernövények (2) Gluténmentes verziók (6) Gőzös cupcake (2) Grill (6) Grízes (1) Gyümölcs alakúak (16) Gyümölcsös (82) Gyümölcsvaj (6) Hagyma (4) Halloween (26) Hidegtál (7) Hobby Cricket (1) Humor (2) Húsos (26) Húsvét (15) Információ (2) Ital (12) Kalács (11) Karácsony (98) Karamellás (13) Karfiol (3) Kávés (10) Keksz (78) Kelt tészta (49) Kenyér (7) Kitchen Cricket (1) Kivis (6) Koktél (2) Kókuszos (29) Kreatív tálalás kicsiknek (1) Krémsajt (18) Lekvár (4) Leveles tészta (29) Leves (3) Mákos (9) Málna (10) Mártogatós (2) Méz (5) Mézeskalács (10) Mikrós bögrés (5) Mogyorós (7) Muffin (27) Narancsos (10) Nutella (8) Ötletek (50) Palacsinta (13) Party-ötletek (27) Péksütemény (3) Pudingos (5) Recycling (4) Sajtos (25) Saláta (19) Sós (47) Sütés nélkül (30) Szalonna (8) Szalvéta hajtogatás (2) Szendvics (5) Szilveszter (10) Tészta (4) Tippek és trükkök (75) Tojás (20) Top receptek (31) Torta (84) Túrós (15) Ünnepek (120) Vaníliás (7) Virsli (1) Vissza az iskolába (4) Zöldség (36)