1/18/2015

Csokoládé torta, narancs zselével

Bejegyezte: Rita

poszt nyomtatása


Csokoládé és narancs, nyerő párosítás smile hangulatjel

Hozzávalók
Tészta

  • 200 g liszt 
  • só 
  • 100 g vaj, hideg, kis kockára vágva 
  • 2 ek cukor 
  • 3 ek tejföl 
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db tojásfehérje, felverve
Zselé
  • 3 db narancs
  • 1 ek étkezési zselatin
Krém
  • 400 g étcsokoládé 
  • 300 g vaj 
  • 100 ml tejszín
  • 1 ek narancslikőr (opcionális)

A tésztához szitáljuk össze a lisztet a sóval. Tegyük hozzá a kockára vágott vajat és hideg kézzel gyorsan dolgozzuk össze. Adjuk hozzá a tojássárgájákat, a tejfölt és a cukrot.
Gyúrjuk össze, csomagoljuk folpackba és tegyük 30 percre a hűtőszekrénybe.
Melegítsük elő a sütőt 200 °C hőmérsékletűre.
Egy 24 cm átmérőjű kerek formát vékonyan vajazunk ki. Béleljük ki a tésztával az alját és az oldalát.
Vaksütést kell végeznünk, ezért fedjük le a tésztát zsírpapírral, majd szárazbabbal.
Süssük 25 percig, hagyjuk kihűlni. Távolítsuk el a vaksütés kellékeit, ha úgy látjuk, hogy esetleg még nem sült át a tészta akkor süssük még 10 percig (már nem vaksütéssel, csak simán).

A zseléhez reszeljük finomra a narancsok héját. A kinyomott levüket egy kicsit melegítsük fel, adjuk hozzá a zselatint, keverjük meg, amíg feloldódik, öntsük hozzá a reszelt héjat és a likőrt.
A tészta belsejét kenjük meg a tojásfehérjével (ez megakadályozza, hogy a tészta beszívja a híg zselét), öntsük bele a narancsos zselét és tegyük a hűtőszekrénybe, hogy megszilárduljon.

A kis darabokra vágott csokoládét a vajjal olvasszuk fel vízgőzön, ne hagyjuk magára, folyamatosan kevergessük. Még a gőzön öntsük hozzá a tejszínt. Ha jól elkevertük vegyük le, hűtsük szobahőmérsékletűre.
Öntsük a csokoládés krémet a megszilárdult narancs zselére, 1 órára tegyük a hűtőszekrénybe.
Forrás: http://www.gastronom.ru/recipe/3183/shokoladnyj-tort-s-apelsinovym-zhele

Keress címkék alapján!

Állat formájúak (5) Almás (33) Aprósütemény (27) Banános (12) Bodza (1) Brownie (6) Burgonya (16) Citromos (10) Cukkini (8) Curd (2) Csirke (12) Csokoládés (37) Dekor (16) Desszert (388) Diétás (1) Dinnye (12) Dió (4) DIY (5) Édes (369) Egyszerű pár perces (3) Eper (7) Érdekes (9) Ételdekorációs ötletek (66) Ételdesign (8) Fagylalt (28) Fánk (6) Figurák kialakítása (3) Formázási ötletek (80) Főétel (17) Frosk (1) Fűszernövények (2) Gluténmentes verziók (6) Gőzös cupcake (2) Grill (6) Grízes (1) Gyümölcs alakúak (16) Gyümölcsös (82) Gyümölcsvaj (6) Hagyma (4) Halloween (26) Hidegtál (7) Hobby Cricket (1) Humor (2) Húsos (26) Húsvét (15) Információ (2) Ital (12) Kalács (11) Karácsony (98) Karamellás (13) Karfiol (3) Kávés (10) Keksz (78) Kelt tészta (49) Kenyér (7) Kitchen Cricket (1) Kivis (6) Koktél (2) Kókuszos (28) Kreatív tálalás kicsiknek (1) Krémsajt (18) Lekvár (4) Leveles tészta (29) Leves (3) Mákos (9) Málna (10) Mártogatós (2) Méz (5) Mézeskalács (10) Mikrós bögrés (5) Mogyorós (7) Muffin (27) Narancsos (10) Nutella (8) Ötletek (50) Palacsinta (14) Party-ötletek (27) Péksütemény (3) Pudingos (5) Recycling (4) Sajtos (25) Saláta (19) Sós (47) Sütés nélkül (29) Szalonna (8) Szalvéta hajtogatás (2) Szendvics (5) Szilveszter (10) Tészta (4) Tippek és trükkök (75) Tojás (20) Top receptek (31) Torta (84) Túrós (15) Ünnepek (120) Vaníliás (7) Virsli (1) Vissza az iskolába (4) Zöldség (36)