5/29/2014

Virágzó brie sajt

Bejegyezte: Rita

poszt nyomtatása

A dobozban és a leveles tésztában sült camambert után egy újabb klassz ötlet:

Hozzávalók

  • 1,5 tk chilipor
  • 1,5 tk mustárpor
  • 0,5 tk fokhagymapor
  • 0,5 tk cukor
  • 1 kerek cipó
  • 1 ek vaj, puha
  • 1 brie sajt
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Keverjük össze a fűszereket és a cukrot.
Vágjuk le a cipó kalapját, és a belsejéből kaparjunk ki annyi kenyérbelet, hogy beleférjen a sajt.
Az üreget kenjük ki a vajjal, szórjuk meg 2 tk fűszerkeverékkel.
Késsel vágjuk be a héjat 5 cm mélységben, 2,5 cm távolságra egymástól.
A sajtról vágjuk le a héjat, helyezzük az üregbe, szórjuk meg a maradék fűszerkeverékkel, tegyük vissza a cipó kalapját
Süssük 20 - 30 percig.


Forrás:http://www.thekitchn.com/appetizer-recipe-blooming-brie-bowl-181795


Mi a különbség a brie és a camambert között? :
"A Camembert 45 százalék zsírtartalommal, 240-250 grammos tömeggel készül, általában fadobozban kerül forgalomba, míg a Brie 1 és 3 kilogrammos korongokban készül, minimum 50 százalék zsírtartalommal. Éppen ezért a Brie-nek hosszabb az érlelési ideje, és ennek az előrehaladtával a sajt egyre húsosabbá, erősebbé, gombás ízűvé válik." 
Forrás: vjm.hu

Dobozban sült camambert:
http://chefcricket.blogspot.hu/2013/12/dobozban-sult-camambert.html

Leveles tésztában sült camambert:
http://chefcricket.blogspot.hu/2014/01/leveles-tesztaban-sult-camambert.html

Keress címkék alapján!

Állat formájúak (5) Almás (33) Aprósütemény (27) Banános (12) Bodza (1) Brownie (6) Burgonya (16) Citromos (10) Cukkini (8) Curd (2) Csirke (12) Csokoládés (38) Dekor (16) Desszert (387) Diétás (1) Dinnye (12) Dió (4) DIY (5) Édes (368) Egyszerű pár perces (3) Eper (7) Érdekes (9) Ételdekorációs ötletek (66) Ételdesign (8) Fagylalt (28) Fánk (6) Figurák kialakítása (3) Formázási ötletek (79) Főétel (17) Fűszernövények (2) Gluténmentes verziók (6) Gőzös cupcake (2) Grill (6) Grízes (1) Gyümölcs alakúak (16) Gyümölcsös (82) Gyümölcsvaj (6) Hagyma (4) Halloween (26) Hidegtál (7) Hobby Cricket (1) Humor (2) Húsos (26) Húsvét (15) Információ (2) Ital (12) Kalács (11) Karácsony (98) Karamellás (13) Karfiol (3) Kávés (10) Keksz (78) Kelt tészta (49) Kenyér (7) Kitchen Cricket (1) Kivis (6) Koktél (2) Kókuszos (29) Kreatív tálalás kicsiknek (1) Krémsajt (18) Lekvár (4) Leveles tészta (29) Leves (3) Mákos (9) Málna (10) Mártogatós (2) Méz (5) Mézeskalács (10) Mikrós bögrés (5) Mogyorós (7) Muffin (27) Narancsos (10) Nutella (8) Ötletek (50) Palacsinta (13) Party-ötletek (27) Péksütemény (3) Pudingos (5) Recycling (4) Sajtos (25) Saláta (19) Sós (47) Sütés nélkül (30) Szalonna (8) Szalvéta hajtogatás (2) Szendvics (5) Szilveszter (10) Tészta (4) Tippek és trükkök (75) Tojás (20) Top receptek (31) Torta (84) Túrós (15) Ünnepek (120) Vaníliás (7) Virsli (1) Vissza az iskolába (4) Zöldség (36)