12/18/2013

Az örökké havas Kilimanjaro

Bejegyezte: Rita

poszt nyomtatása

Hozzávalók
Tészta

  • 5 db tojás
  • 18 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 3 dkg kukoricakeményítő (étkezési keményítő)
  • 3 dkg kakaó
  • 5 dkg vaj, szobahőmérsékletű
  • 1.5 tk sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor

Töltelék
  • 2,5 dl tejszín
  • 40 dkg joghurt (sárgabarackos vagy őszibarackos)
  • 1 doboz (425g) - sárgabarack konzerv (vagy: mandarin, őszibarack, ananász)
  • 13g-15g zselatinpor
  • cukor ízlés szerint (ha a tejszín édesített, akkor nem kell)

A tojások fehérjét verjük egy csipet sóval és 9 dkg cukorral kemény habbá.
A tojások sárgáját keverjük a cukor másik felével habosra, adjuk hozzá a lágy vajat is.
Egy külön tálban keverjük össze a lisztet, kukoricakeményítővel, a kakaóval és a sütőporral.
Öntsük a sárgájás részhez a lisztes keveréket, majd óvatosan keverjük össze a habbá vert fehérjével.
180 ° C-ra előmelegített sütőben, 20-22 cm nagyságú kerek (zsírpapírral bélelt kivajazott, lisztezett) tortaformában süssük 35-40 percig (tűpróba).
Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

Csöpögtessük le a sárgabarackot, a levét fogjuk fel, tegyük félre.
A gyümölcsöt vágjuk fel apró kockákra.
1 dl tejszínben oldjuk fel a zselatint (zacskón lévő utasítást olvassuk el).
Keverjük össze a joghurtot a maradék tejszínből felvert habbal, és keverjük hozzá a kockára vágott gyümölcs felét. Adjuk hozzá a zselatinos keveréket.
Egy 18 cm átmérőjű, kupola vagy gömb alakú vagy tálat béleljünk ki folpackkal és töltsük bele a krémet, fagyasszuk le.
A tésztát vágjuk el két rétegre.
Az egyik lesz a sütemény alja, ezt áztassuk át a félretett gyümölcs sziruppal. A másik tésztát vágjuk fel 12 tortacikkre.
Borítsuk az alsó részre a megfagyott joghurtos krémet, rakjuk ki a szélét a 12 tortacikkel.
Tegyük a tetejére a megmaradt gyümölcskockákat, szórjuk meg porcukorral.
Forrás: http://do-it-yourself-best.net/post300297203/


Keress címkék alapján!

Állat formájúak (5) Almás (33) Aprósütemény (27) Banános (12) Bodza (1) Brownie (6) Burgonya (16) Citromos (10) Cukkini (8) Curd (2) Csirke (12) Csokoládés (37) Dekor (16) Desszert (388) Diétás (1) Dinnye (12) Dió (4) DIY (5) Édes (369) Egyszerű pár perces (3) Eper (7) Érdekes (9) Ételdekorációs ötletek (66) Ételdesign (8) Fagylalt (28) Fánk (6) Figurák kialakítása (3) Formázási ötletek (80) Főétel (17) Frosk (1) Fűszernövények (2) Gluténmentes verziók (6) Gőzös cupcake (2) Grill (6) Grízes (1) Gyümölcs alakúak (16) Gyümölcsös (82) Gyümölcsvaj (6) Hagyma (4) Halloween (26) Hidegtál (7) Hobby Cricket (1) Humor (2) Húsos (26) Húsvét (15) Információ (2) Ital (12) Kalács (11) Karácsony (98) Karamellás (13) Karfiol (3) Kávés (10) Keksz (78) Kelt tészta (49) Kenyér (7) Kitchen Cricket (1) Kivis (6) Koktél (2) Kókuszos (28) Kreatív tálalás kicsiknek (1) Krémsajt (18) Lekvár (4) Leveles tészta (29) Leves (3) Mákos (9) Málna (10) Mártogatós (2) Méz (5) Mézeskalács (10) Mikrós bögrés (5) Mogyorós (7) Muffin (27) Narancsos (10) Nutella (8) Ötletek (50) Palacsinta (14) Party-ötletek (27) Péksütemény (3) Pudingos (5) Recycling (4) Sajtos (25) Saláta (19) Sós (47) Sütés nélkül (29) Szalonna (8) Szalvéta hajtogatás (2) Szendvics (5) Szilveszter (10) Tészta (4) Tippek és trükkök (75) Tojás (20) Top receptek (31) Torta (84) Túrós (15) Ünnepek (120) Vaníliás (7) Virsli (1) Vissza az iskolába (4) Zöldség (36)