11/20/2014

Rudolf zsemlék

Bejegyezte: Rita

poszt nyomtatása


Rudolf, a leghelyesebb piros orrú rénszarvas, most ehető zsemle formában :)

Hozzávalók
Tészta
  • 620 -700 g liszt
  • 3 ek cukor
  • 4,5 tk expressz élesztőpor
  • 0,5 tk só
  • 1/4 tk szódabikarbóna
  • 240 ml író
  • 240 ml csésze víz
  • 75 g vaj, kockára vágva
Dekoráció
  • krémsajt kb. 1 evőkanál)
  • fekete bab
  • koktél paradicsom

Melegítsük elő a sütőt 190 °C hőmérsékletűre.
A sütőlemezt béleljük ki zsírpapírral.

Egy nagy tálban keverjünk össze 380 g lisztet a cukorral, az élesztővel, a sóval, és a szódabikarbónával.
Melegítsük össze az írót, a vizet és a vajat kb. 50°C-ra. A vajnak nem kell teljesen megolvadnia.
Keverjük össze a két keveréket, adjunk hozzá a maradék lisztből annyit, hogy lágy tésztát kapjunk. Gyúrjuk egy enyhén lisztezett felületen, amíg sima és rugalmas lesz, kb. 2 perc.
Fedjük le és hagyjuk pihenni kb. 15 percig. 

Osszuk 16 egyenlő részre.
Egy rénszarvashoz 2 db szükséges.
Az egyik darabból alakítsuk ki a fejet (ez tulajdonképpen egy háromszög, lekerekített sarokkal)
A másik darab tésztát vágjuk nagyjából félbe.
Az egyik feléből formáljuk meg az agancsokat, a másik feléből a füleket (itt keletkezik egy kis tésztamaradék), lásd képek.
Állítsuk össze a szarvasokat, helyezzük a sütőlemezre, hagyjunk megfelelő távolságot egymástól, nehogy az agancsok összesüljenek.
Süssük aranybarnára, kb. 20 - 30 perc.
Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni a lapon (min. 15 perc) Vegyük le a lapról és hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy kevés krémsajttal ragasszuk fel a babot és paradicsomot

Forrás: http://joandsue.blogspot.hu/2013/11/rudolph-red-nose-reindeer-bread.html

Keress címkék alapján!

Állat formájúak (5) Almás (33) Aprósütemény (27) Banános (12) Bodza (1) Brownie (6) Burgonya (16) Citromos (10) Cukkini (8) Curd (2) Csirke (12) Csokoládés (37) Dekor (16) Desszert (388) Diétás (1) Dinnye (12) Dió (4) DIY (5) Édes (369) Egyszerű pár perces (3) Eper (7) Érdekes (9) Ételdekorációs ötletek (66) Ételdesign (8) Fagylalt (28) Fánk (6) Figurák kialakítása (3) Formázási ötletek (80) Főétel (17) Frosk (1) Fűszernövények (2) Gluténmentes verziók (6) Gőzös cupcake (2) Grill (6) Grízes (1) Gyümölcs alakúak (16) Gyümölcsös (82) Gyümölcsvaj (6) Hagyma (4) Halloween (26) Hidegtál (7) Hobby Cricket (1) Humor (2) Húsos (26) Húsvét (15) Információ (2) Ital (12) Kalács (11) Karácsony (98) Karamellás (13) Karfiol (3) Kávés (10) Keksz (78) Kelt tészta (49) Kenyér (7) Kitchen Cricket (1) Kivis (6) Koktél (2) Kókuszos (28) Kreatív tálalás kicsiknek (1) Krémsajt (18) Lekvár (4) Leveles tészta (29) Leves (3) Mákos (9) Málna (10) Mártogatós (2) Méz (5) Mézeskalács (10) Mikrós bögrés (5) Mogyorós (7) Muffin (27) Narancsos (10) Nutella (8) Ötletek (50) Palacsinta (14) Party-ötletek (27) Péksütemény (3) Pudingos (5) Recycling (4) Sajtos (25) Saláta (19) Sós (47) Sütés nélkül (29) Szalonna (8) Szalvéta hajtogatás (2) Szendvics (5) Szilveszter (10) Tészta (4) Tippek és trükkök (75) Tojás (20) Top receptek (31) Torta (84) Túrós (15) Ünnepek (120) Vaníliás (7) Virsli (1) Vissza az iskolába (4) Zöldség (36)