2/03/2015

Szalonnás, rozmaringos tésztavirágban sült camembert

Bejegyezte: Rita

poszt nyomtatása


A dobozos, a leveles tésztás és a cipós variációk után (linkek a nevekre kattintva) itt egy újabb megoldás. Jól néz ki, ugye?

Hozzávalók (minden szobahőmérsékletű)

Tészta
  • 320 ml víz vagy tej
  • 2 ek cukor
  • 20 g élesztő
  • 600 g liszt
  • 1 tk só
  • 2 ek vaj
  • 200 g szalonna, kockákra vágva
  • 2-3 ágacska rozmaring, levelére szedve
Továbbá
  • 1 kerek camembert 
  • vaj, olvasztva
  • magok (opcionális) 
  • 1 db tojás, felverve, megkenni
Pirítsuk meg a szalonnát, a végén tegyük bele a rozmaringot is, és forgassuk össze.
Az élesztőt futtassuk fel a cukorban elkevert vízben vagy tejben.
Gyúrjunk a hozzávalókból sima, rugalmas tésztát, szórjuk bele a megsült szalonna pörcöt és a rozmaringot is.
Meleg helyen, letakarva hagyjuk duplájára kelni.

Osszuk 10 részre, ebből 5 db 120 g és 5 db 90 g súlyú.

Először a nagyobbakat nyújtsuk ki, az 5. utolsó darab kivételével mindegyiket vágjuk körbe egy 20 cm-es tányér segítségével, tegyük őket egymásra úgy, hogy a tetejüket kenjük meg előtte az olvasztott vajjal. (A leeső tésztákat tegyük félre!)
Az ötödik kinyújtott tésztával fedjük le.
A képen látható módon vágjuk fel 8 részre, és középről kifelé a háromszögeket hajtsuk ki.
Helyezzük rá zsírpapírral bélelt sütőlapra.

Ugyanezzel a módszerrel járunk el a 90g-os tésztákkal is, az első 4 db-ot egy 15 cm-es tányér mentén vágjuk ki…az utolsóval fedjük le, szintén vágjuk be 8 részre. Tegyük a középső lyukba és hajtsuk ki.

A leeső tésztákból készítsünk középre egy kerek lapot, erre ültessük rá a sajtot.

A tetejét kenjük meg egy felvert tojással, megszórhatjuk magokkal is.

Előmelegített 200 °C hőmérsékletű sütőben süssük 25 percig.
Melegen tálaljuk.

Forrás:
http://kanelaylimon.blogspot.com.es/2013/12/pan-de-beicon-y-romero-con-camembert.html

Keress címkék alapján!

Állat formájúak (5) Almás (33) Aprósütemény (27) Banános (12) Bodza (1) Brownie (6) Burgonya (16) Citromos (10) Cukkini (8) Curd (2) Csirke (12) Csokoládés (37) Dekor (16) Desszert (388) Diétás (1) Dinnye (12) Dió (4) DIY (5) Édes (369) Egyszerű pár perces (3) Eper (7) Érdekes (9) Ételdekorációs ötletek (66) Ételdesign (8) Fagylalt (28) Fánk (6) Figurák kialakítása (3) Formázási ötletek (80) Főétel (17) Fűszernövények (2) Gluténmentes verziók (6) Gőzös cupcake (2) Grill (6) Grízes (1) Gyümölcs alakúak (16) Gyümölcsös (82) Gyümölcsvaj (6) Hagyma (4) Halloween (26) Hidegtál (7) Hobby Cricket (1) Humor (2) Húsos (26) Húsvét (15) Információ (2) Ital (12) Kalács (11) Karácsony (98) Karamellás (13) Karfiol (3) Kávés (10) Keksz (78) Kelt tészta (49) Kenyér (7) Kitchen Cricket (1) Kivis (6) Koktél (2) Kókuszos (28) Kreatív tálalás kicsiknek (1) Krémsajt (18) Lekvár (4) Leveles tészta (29) Leves (3) Mákos (9) Málna (10) Mártogatós (2) Méz (5) Mézeskalács (10) Mikrós bögrés (5) Mogyorós (7) Muffin (27) Narancsos (10) Nutella (8) Ötletek (50) Palacsinta (14) Party-ötletek (27) Péksütemény (3) Pudingos (5) Recycling (4) Sajtos (25) Saláta (19) Sós (47) Sütés nélkül (29) Szalonna (8) Szalvéta hajtogatás (2) Szendvics (5) Szilveszter (10) Tészta (4) Tippek és trükkök (75) Tojás (20) Top receptek (31) Torta (84) Túrós (15) Ünnepek (120) Vaníliás (7) Virsli (1) Vissza az iskolába (4) Zöldség (36)