10/10/2014

Pizza kenyér

Bejegyezte: Rita

poszt nyomtatása





Hozzávalók
  • 2 tk instant élesztő
  • 360 ml meleg víz
  • 400-450 g liszt
  • 2 tk só
  • 1,5 ek cukor
  • 2,5 csésze kis kockára vágott pizza feltét, tetszés szerint pl: paprika többféle, aszalt paradicsom, újhagyma, olívabogyó, sült fokhagyma,sonka...
  • 50 g parmezán
  • 200 g mozzarella, reszelve (másmilyen sajt is lehet)
  • 1 ek olívaolaj
  • pizzaszósz

Szórjuk az élesztőt a meleg víz tetejére, hagyjuk állni 3 percig.
Keverjük egy fakanállal a liszthez a sót és a cukrot.
A parmezánt keverjük össze a feltétekkel.
Az említett hozzávalókból gyúrjuk össze a tésztát, ha ragadósnak érezzük, akkor tegyünk még lisztet hozzá.
Hagyjuk kelni kb. 1 órán át, majd tegyük a hűtőszekrénybe további 1 órára.

Lisztezett felületre fordítsuk ki a tésztát, nyújtsuk ki kb. 28 × 43 cm méretűre.
Szórjuk a tetejére a mozzarellát.
Hosszanti irányban hajtsuk be oldalról középre, hogy a sajt ne látszódjon ki. Tegyünk sütőpapírral bélelt tepsire, pihentessük, közben melegítsük be a sütőt 230°C-ra.

Süssük 30-35 percig, amíg aranybarna lesz. Körülbelül a fele időnél érdemes alufóliával letakarni a tetejét, hogy ne legyen túl sötét.
A sütés bejezése előtt kb. 3 perccel kenjük meg a tetejét az olívaolajjal, és toljuk vissza a kenyeret, fejezzük be a sütést. Szeletelés előtt rácson hagyjuk kihűlni.

Pizzaszósz kínálunk mellé.

Forrás: http://www.inspiredbycharm.com/2013/07/a-year-of-yeast-pizza-bread.html

Keress címkék alapján!

Állat formájúak (5) Almás (33) Aprósütemény (27) Banános (12) Bodza (1) Brownie (6) Burgonya (16) Citromos (10) Cukkini (8) Curd (2) Csirke (12) Csokoládés (37) Dekor (16) Desszert (388) Diétás (1) Dinnye (12) Dió (4) DIY (5) Édes (369) Egyszerű pár perces (3) Eper (7) Érdekes (9) Ételdekorációs ötletek (66) Ételdesign (8) Fagylalt (28) Fánk (6) Figurák kialakítása (3) Formázási ötletek (80) Főétel (17) Frosk (1) Fűszernövények (2) Gluténmentes verziók (6) Gőzös cupcake (2) Grill (6) Grízes (1) Gyümölcs alakúak (16) Gyümölcsös (82) Gyümölcsvaj (6) Hagyma (4) Halloween (26) Hidegtál (7) Hobby Cricket (1) Humor (2) Húsos (26) Húsvét (15) Információ (2) Ital (12) Kalács (11) Karácsony (98) Karamellás (13) Karfiol (3) Kávés (10) Keksz (78) Kelt tészta (49) Kenyér (7) Kitchen Cricket (1) Kivis (6) Koktél (2) Kókuszos (28) Kreatív tálalás kicsiknek (1) Krémsajt (18) Lekvár (4) Leveles tészta (29) Leves (3) Mákos (9) Málna (10) Mártogatós (2) Méz (5) Mézeskalács (10) Mikrós bögrés (5) Mogyorós (7) Muffin (27) Narancsos (10) Nutella (8) Ötletek (50) Palacsinta (14) Party-ötletek (27) Péksütemény (3) Pudingos (5) Recycling (4) Sajtos (25) Saláta (19) Sós (47) Sütés nélkül (29) Szalonna (8) Szalvéta hajtogatás (2) Szendvics (5) Szilveszter (10) Tészta (4) Tippek és trükkök (75) Tojás (20) Top receptek (31) Torta (84) Túrós (15) Ünnepek (120) Vaníliás (7) Virsli (1) Vissza az iskolába (4) Zöldség (36)