6/23/2015

Napraforgó pite

Bejegyezte: Rita

poszt nyomtatása

Hozzávalók
Tészta

  • 400 g liszt
  • 100 ml tej
  • 1 db tojás 
  • 0,5 tk só 
  • 1 ek cukor 
  • 50 g vaj, szobahőmérsékletű
  • 2 tk élesztőpor

Töltelék
  • kevés olaj
  • 1 db hagyma 
  • 250 g darált csirkehús
  • só, bors, zöldfűszerek ízlés szerint
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 tk liszt

100 g kemény sajt, reszelve

tojássárgája - megkenni a tetejét
mák - meghinteni

Szitáljuk a lisztet egy tálba. A közepébe formázzunk egy mélyedést, öntsünk bele egy kevés tejet, szórjuk rá a cukrot, és az élesztőport, hagyjuk letakarva 15-20 percet pihenni, majd a többi hozzávalóval gyúrjunk tésztát belőle. Letakarva 1-1,5 órát pihentessük.
Osszuk 2 részre, mindkettőt nyújtsuk ki egyforma méretűre, kör alakúra, a vastagsága kb.1 cm. (Használjunk egy tányért a forma körbevágásához)

Amíg a tészta kel, készítsük elő a tölteléket. Olajon pároljuk üvegesre az apróra vágott hagymát, pirítsuk meg rajta a húst, ízesítsük, sóval, borssal, zöldfűszerekkel, a vége felé keverjük hozzá az apróra vágott fokhagymát is.
Adjunk hozzá 0,5 tk lisztet, és öntsünk rá egy pici vizet, hűtsük ki.

Béleljük ki a tepsit sütőpapírral, tegyük rá az egyik kerek tésztalapot, a közepére terítsük rá kör alakban a húsos tölteléket, e köré pedig szórjuk rá a reszelt sajtot.
Fedjük be a másik tésztalappal.Egy éles késsel körben 3-4 cm-es távolságokra vágjuk be a szirmokat úgy, hogy a bemetszések a húsos részig érjenek. Így amikor a szirmokat kifordítjuk akkor a sajtos töltelék fog csak látszódni. Forgassuk ki szirmokat, és formázzuk meg a képen látható módon.

Kenjük meg a tetejét tojássárgájával és szórjuk meg mákkal.

Süssük előmelegített 180 fokos sütőben 25-35 percig (aranysárgára).
Forrás:http://www.liveinternet.ru/users/has/post313310771

Keress címkék alapján!

Állat formájúak (5) Almás (33) Aprósütemény (27) Banános (12) Bodza (1) Brownie (6) Burgonya (16) Citromos (10) Cukkini (8) Curd (2) Csirke (12) Csokoládés (37) Dekor (16) Desszert (388) Diétás (1) Dinnye (12) Dió (4) DIY (5) Édes (369) Egyszerű pár perces (3) Eper (7) Érdekes (9) Ételdekorációs ötletek (66) Ételdesign (8) Fagylalt (28) Fánk (6) Figurák kialakítása (3) Formázási ötletek (80) Főétel (17) Frosk (1) Fűszernövények (2) Gluténmentes verziók (6) Gőzös cupcake (2) Grill (6) Grízes (1) Gyümölcs alakúak (16) Gyümölcsös (82) Gyümölcsvaj (6) Hagyma (4) Halloween (26) Hidegtál (7) Hobby Cricket (1) Humor (2) Húsos (26) Húsvét (15) Információ (2) Ital (12) Kalács (11) Karácsony (98) Karamellás (13) Karfiol (3) Kávés (10) Keksz (78) Kelt tészta (49) Kenyér (7) Kitchen Cricket (1) Kivis (6) Koktél (2) Kókuszos (28) Kreatív tálalás kicsiknek (1) Krémsajt (18) Lekvár (4) Leveles tészta (29) Leves (3) Mákos (9) Málna (10) Mártogatós (2) Méz (5) Mézeskalács (10) Mikrós bögrés (5) Mogyorós (7) Muffin (27) Narancsos (10) Nutella (8) Ötletek (50) Palacsinta (14) Party-ötletek (27) Péksütemény (3) Pudingos (5) Recycling (4) Sajtos (25) Saláta (19) Sós (47) Sütés nélkül (29) Szalonna (8) Szalvéta hajtogatás (2) Szendvics (5) Szilveszter (10) Tészta (4) Tippek és trükkök (75) Tojás (20) Top receptek (31) Torta (84) Túrós (15) Ünnepek (120) Vaníliás (7) Virsli (1) Vissza az iskolába (4) Zöldség (36)