6/30/2015

Fehércsokoládés málnatorta

Bejegyezte: Rita

poszt nyomtatása

Hozzávalók
Tészta

  • 48 g kakaó 
  • 1 és 1/4 ek instant kávépor
  • 140 ml melegvíz 
  • 160 g liszt 
  • 1 tk és 1/4 tk sütőpor 
  • 1/4 tk szódabikarbóna 
  • 1/4 tk só
  • 145 g cukor (száraz részhez) + 35 g (a tojásfehérjébe)
  • 4 db tojássárgája 
  • 40 g vaj
  • 6 db tojásfehérje
Málna krém
  • 500 g málna 
  • 200 ml tejszín
  • 120 g cukor 
  • 18 g zselatin
Csokoládé krém
  • 200 ml tejszín
  • 100 g fehér csokoládé 
  • 2 ek porcukor
A kakaót keverjük össze a kávéporral keverjük simára a meleg vízzel, majd hűtsük le.
Az átszitált liszthez keverjünk 145 g cukrot, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát.
A tojás sárgáját keverjük ki a puha vajjal. Adjuk hozzá először a kihűlt kávés folyadékot, keverjük robotgéppel simára, majd öntsük bele a lisztes keveréket és ismét keverjük simára.
A tojásfehérjéket verjük kemény habbá 35 g cukorral, és részletekben óvatosan forgassuk bele a lisztes részbe.

Kivajazott, lisztezett 26 cm-es tortafomában, előmelegített 160 °C hőmérsékletű sütőben süssük 40-50 perc alatt készre, végezzünk tűpróbát.
Rácson hagyjuk kihűlni, majd vágjuk félbe.

A málnát botmixerrel törjük össze, szitán nyomkodjuk át.
A tejszínt a cukorral verjük habbá.
A zselatint készítsük el a zacskón olvasható utasítás szerint. Keverjük össze a málnapürével. (Opcionálisan keverhetünk hozzá 1 tk citromlevet.)
A málnás keveréket forgassuk össze a tejszínnel.

A csokoládés krémhez verjük habbá a tejszínt a cukorral, keverjük össze a vízgőzön megolvasztott csokoládéval.

Tegyünk vissza a tortaformába egy tésztalapot, terítsük el rajta a csokis krém 1/3-át, majd ezen a málnás krém 2/3-át.
Tegyük be 10 percre a fagyasztóba.

Helyezzük rá a második tésztalapot. Erre felváltva, összevissza kanalazzuk rá a maradék krémeket, majd egy fogpiszkálóval kuszáljuk össze. Tegyük néhány órára a hűtőszekrénybe.

Forrás: http://liandacooking.blogspot.hu/2014/05/blog-post_15.html

Keress címkék alapján!

Állat formájúak (5) Almás (33) Aprósütemény (27) Banános (12) Bodza (1) Brownie (6) Burgonya (16) Citromos (10) Cukkini (8) Curd (2) Csirke (12) Csokoládés (37) Dekor (16) Desszert (388) Diétás (1) Dinnye (12) Dió (4) DIY (5) Édes (369) Egyszerű pár perces (3) Eper (7) Érdekes (9) Ételdekorációs ötletek (66) Ételdesign (8) Fagylalt (28) Fánk (6) Figurák kialakítása (3) Formázási ötletek (80) Főétel (17) Frosk (1) Fűszernövények (2) Gluténmentes verziók (6) Gőzös cupcake (2) Grill (6) Grízes (1) Gyümölcs alakúak (16) Gyümölcsös (82) Gyümölcsvaj (6) Hagyma (4) Halloween (26) Hidegtál (7) Hobby Cricket (1) Humor (2) Húsos (26) Húsvét (15) Információ (2) Ital (12) Kalács (11) Karácsony (98) Karamellás (13) Karfiol (3) Kávés (10) Keksz (78) Kelt tészta (49) Kenyér (7) Kitchen Cricket (1) Kivis (6) Koktél (2) Kókuszos (28) Kreatív tálalás kicsiknek (1) Krémsajt (18) Lekvár (4) Leveles tészta (29) Leves (3) Mákos (9) Málna (10) Mártogatós (2) Méz (5) Mézeskalács (10) Mikrós bögrés (5) Mogyorós (7) Muffin (27) Narancsos (10) Nutella (8) Ötletek (50) Palacsinta (14) Party-ötletek (27) Péksütemény (3) Pudingos (5) Recycling (4) Sajtos (25) Saláta (19) Sós (47) Sütés nélkül (29) Szalonna (8) Szalvéta hajtogatás (2) Szendvics (5) Szilveszter (10) Tészta (4) Tippek és trükkök (75) Tojás (20) Top receptek (31) Torta (84) Túrós (15) Ünnepek (120) Vaníliás (7) Virsli (1) Vissza az iskolába (4) Zöldség (36)