3/02/2015

Galamb

Bejegyezte: Rita

poszt nyomtatása

Hozzávalók
  • 500 g süteményliszt
  • 100 g cukor
  • 100 g vaj 
  • 5 g só
  • 20 g élesztőpor
  • 2 db tojás 
  • 1 db tojássárgája
  • 1 cs vaníliás cukor
  • reszelt narancshéj, opcionális
  • 170 g víz, langyos

Gyúrjunk a hozzávalókból először a víz felével tésztát. Részletekben adjuk hozzá a maradék vizet is, hogy sima, rugalmas tésztát kapjunk. Takarjuk le folpackkal és hagyjuk meleg helyen 1 órát pihenni.
Osszuk 100 g-os darabokra. A darabokat tekerjük fel (lásd kép) majd erre merőlegesen is tekerjük fel (lásd kép).
Az így előkészített darabokat vágjuk félbe, az egyikből lesz a galamb teste a másikból a szárnya. Ezeket az előző módon ismét tekerjük fel egyik irányból, majd rá merőlegesen.
Az egyik félbevágott darabból formáljuk meg a testet, a másikból a szárnya (lásd kép). Tegyük őket sütőpapírral bélelt sütőlapra.
Hagyjuk meleg helyen a duplájára kelni.

A mázhoz 200 g porcukrot keverjünk el 100 g liszttel és adjunk hozzá annyi vizet, hogy sűrű, ecsettel kenhető mázat kapjunk. Kenjük meg a galambokat, majd szórjuk meg porcukorral, majd még egyszer porcukorral.
(E helyett a máz helyett, megkenhetjük 1 felvert tojással is, és azt szintén szórjuk meg porcukorral.)

Előmelegített sütőben süssük 220°C hőmérsékleten 8-10 percig, ne süssük túl.

Forrás: http://www.cookaround.com/yabbse1/showthread.phpt=116597&p=1799562#post1799562

Keress címkék alapján!

Állat formájúak (5) Almás (33) Aprósütemény (27) Banános (12) Bodza (1) Brownie (6) Burgonya (16) Citromos (10) Cukkini (8) Curd (2) Csirke (12) Csokoládés (38) Dekor (16) Desszert (387) Diétás (1) Dinnye (12) Dió (4) DIY (5) Édes (368) Egyszerű pár perces (3) Eper (7) Érdekes (9) Ételdekorációs ötletek (66) Ételdesign (8) Fagylalt (28) Fánk (6) Figurák kialakítása (3) Formázási ötletek (79) Főétel (17) Fűszernövények (2) Gluténmentes verziók (6) Gőzös cupcake (2) Grill (6) Grízes (1) Gyümölcs alakúak (16) Gyümölcsös (82) Gyümölcsvaj (6) Hagyma (4) Halloween (26) Hidegtál (7) Hobby Cricket (1) Humor (2) Húsos (26) Húsvét (15) Információ (2) Ital (12) Kalács (11) Karácsony (98) Karamellás (13) Karfiol (3) Kávés (10) Keksz (78) Kelt tészta (49) Kenyér (7) Kitchen Cricket (1) Kivis (6) Koktél (2) Kókuszos (29) Kreatív tálalás kicsiknek (1) Krémsajt (18) Lekvár (4) Leveles tészta (29) Leves (3) Mákos (9) Málna (10) Mártogatós (2) Méz (5) Mézeskalács (10) Mikrós bögrés (5) Mogyorós (7) Muffin (27) Narancsos (10) Nutella (8) Ötletek (50) Palacsinta (13) Party-ötletek (27) Péksütemény (3) Pudingos (5) Recycling (4) Sajtos (25) Saláta (19) Sós (47) Sütés nélkül (30) Szalonna (8) Szalvéta hajtogatás (2) Szendvics (5) Szilveszter (10) Tészta (4) Tippek és trükkök (75) Tojás (20) Top receptek (31) Torta (84) Túrós (15) Ünnepek (120) Vaníliás (7) Virsli (1) Vissza az iskolába (4) Zöldség (36)