12/26/2015

Mályvacukor koszorúk

Bejegyezte: Rita

poszt nyomtatása
Sokszor készítettem már mályvacukrot az Anya főztje oldalon megjelent recept szerint. 
Ez a recept viszont kicsit más, tojásfehérjét is tartalmaz, ki fogom próbálni, mert nagyon tetszenek ezek az apró szépségek. Megadják majd a módját a kávézásnak, forrócsokizásnak hideg téli délutánokon.

Hozzávalók
  • 278 g cukor
  • 93 g víz 
  • 70 g kukorica szirup (vagy méz)
  • 15 g zselatin lap
  • 110 g tojásfehérje
  • ½ rúd vanília kikapart magjai (nem kötelező)  
  • 100 g kukoricakeményítő
  • 100 g porcukor


A cukrot, vizet és a kukoricaszirupot közepes-alacsony hőfokon elkezdjük melegíteni, majd fokozzuk a hőmérsékletet, amíg eléri a 120°C-ot. 

A tojásfehérjét verjük fel habbá egy mély edényben, majd a közben már 140°C-ra felmelegedett szirupot öntsük hozzá, addig verjük tovább, amíg szép fényes hab lesz.

A zselatinlapot áztassuk be annyi hideg vízbe amennyi ellepi. Amikor megpuhult, kézzel nyomkodjuk ki, és víz hozzáadás nélkül egy lábasban közepes hőmérsékleten folyékonyra oldjuk fel, csorgassuk a habhoz. (Ha használunk vaníliát, akkor azt most keverhetjük bele.)

Keverjük össze a kukoricakeményítőt és a porcukrot. Szórjunk meg vele (bőven) két sütőlapot.

Töltsük habzsákba, kerek végű díszítőcsővel nyomjunk hosszú csíkokat a tepsire úgy, hogy a csíkok ne érjenek össze. A tetejét is szórjuk meg a keményítős keverékkel, és hagyjuk 12-24 órát pihenni.

Ollóval vágjuk fel a szálakat 7,5-10 cm-es darabokra. Óvatosan nyomjuk össze a szálak végeit, hogy kört alkossanak és csípjük be ollóval 30°-os szögben, hogy kialakuljanak a „levelek”.

Tároljuk légmentesen záródó dobozban szobahőmérsékleten.


Nemcsak vaníliával ízesíthetjük, érdemes kísérletezni fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval, gyömbérrel, mézeskalács fűszerkeverékkel, citrom- vagy narancshéjjal, instant kávéval…

Forrás: http://hintofvanilla.blogspot.ca/2014/12/marshmallow-wreaths.html

Keress címkék alapján!

Állat formájúak (5) Almás (33) Aprósütemény (27) Banános (12) Bodza (1) Brownie (6) Burgonya (16) Citromos (10) Cukkini (8) Curd (2) Csirke (12) Csokoládés (37) Dekor (16) Desszert (388) Diétás (1) Dinnye (12) Dió (4) DIY (5) Édes (369) Egyszerű pár perces (3) Eper (7) Érdekes (9) Ételdekorációs ötletek (66) Ételdesign (8) Fagylalt (28) Fánk (6) Figurák kialakítása (3) Formázási ötletek (80) Főétel (17) Frosk (1) Fűszernövények (2) Gluténmentes verziók (6) Gőzös cupcake (2) Grill (6) Grízes (1) Gyümölcs alakúak (16) Gyümölcsös (82) Gyümölcsvaj (6) Hagyma (4) Halloween (26) Hidegtál (7) Hobby Cricket (1) Humor (2) Húsos (26) Húsvét (15) Információ (2) Ital (12) Kalács (11) Karácsony (98) Karamellás (13) Karfiol (3) Kávés (10) Keksz (78) Kelt tészta (49) Kenyér (7) Kitchen Cricket (1) Kivis (6) Koktél (2) Kókuszos (28) Kreatív tálalás kicsiknek (1) Krémsajt (18) Lekvár (4) Leveles tészta (29) Leves (3) Mákos (9) Málna (10) Mártogatós (2) Méz (5) Mézeskalács (10) Mikrós bögrés (5) Mogyorós (7) Muffin (27) Narancsos (10) Nutella (8) Ötletek (50) Palacsinta (14) Party-ötletek (27) Péksütemény (3) Pudingos (5) Recycling (4) Sajtos (25) Saláta (19) Sós (47) Sütés nélkül (29) Szalonna (8) Szalvéta hajtogatás (2) Szendvics (5) Szilveszter (10) Tészta (4) Tippek és trükkök (75) Tojás (20) Top receptek (31) Torta (84) Túrós (15) Ünnepek (120) Vaníliás (7) Virsli (1) Vissza az iskolába (4) Zöldség (36)