4/14/2015

Habcsók fészkek citrom curd töltelékkel

Bejegyezte: Rita

poszt nyomtatása
Soha máshogyan nem csinálok habcsókot ezentúl, ez biztos. A kívül roppanós, belül puha, édes habcsókokban a savanykás citrom curd telitalálat.

Svájci habcsók
Hozzávalók
  • 4 db tojásfehérje
  • 250 g cukor
  • csipet só
  • 1 rúd vanília kikapart magjai (vagy 1 tk vanília kivonat)
A sütőt melegítsük elő 93 °C-ra, béleljünk ki sütőpapírral 2 sütőlapot.
Egy edényben keverjük össze a cukrot, a fehérjéket és a sót (nem kell habbá verni!).
Vízgőzön kevergessük míg a cukor elolvad, az edény oldalára is figyeljünk, hogy ne tapadjanak fel a cukorszemcsék. Az ujjunk között morzsoljuk, ha már sima, teljesen felolvadtak a szemcsék benne, akkor robotgéppel, nagy sebességgel verjük habbá. Mikor majdnem kész adjuk hozzá a vaníliát és verjük tovább amíg kemény lesz.
1 evőkanálnyi adagokat tegyünk le a sütőlapra belőle, távolságokat hagyjunk. Egy vizes evőkanállal formázzunk fészkeket a közepükbe!
Süssük 1,5 óráig majd nyissuk ki a sütő ajtaját és hagyjuk benne hűlni fél órán kersztül. Vegyük ki a habcsókokat és a töltés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.

Lemon curd
Hozzávalók

  • 4 db tojás sárgája
  • 1 nagy tojás
  • 200 g cukor
  • 120 ml citromlé
  • 1 ek reszelt citromhéj
  • 110 g vaj, szobahőmérsékletű, kis kockákra vágva
  • 1 ek friss vagy szárított levendula (opcionális!)

Vízgőzön, folyamatos keverés közben sűrítsük be a tojást, a sárgájákat, a cukrot, a citromlevet, a citromhéjat, (a levendulát) és a sót. Vegyük le gőzről és keverjük hozzá a vajat. Állítsuk jeges vízbe, hogy lehűljön.

Töltsük meg a habcsókokat a krémmel.(Megszórhatjuk a tetejét levendulával.)

UI:Nem szeretem a levendulát, csak a kertben - mondta a fiam, mikor először próbálkoztam vele egy lekvárban, ezért nálam ez kimaradt. De annyira klasz ez a habcsók fészek, hogy legközelebb egyszerűen csak tejszínhabot nyomok majd bele és megszórom málnával vagy eperrel, ribizlivel és kész a mini pavlova vagy citromos helyett megtöltöm rebarbara vagy lime curddal...

Forrás:http://zoebakes.com/2013/04/10/lemon-lavender-meringue-tarts-the-difference-between-french-swiss-and-italian-meringues

Keress címkék alapján!

Állat formájúak (5) Almás (33) Aprósütemény (27) Banános (12) Bodza (1) Brownie (6) Burgonya (16) Citromos (10) Cukkini (8) Curd (2) Csirke (12) Csokoládés (37) Dekor (16) Desszert (388) Diétás (1) Dinnye (12) Dió (4) DIY (5) Édes (369) Egyszerű pár perces (3) Eper (7) Érdekes (9) Ételdekorációs ötletek (66) Ételdesign (8) Fagylalt (28) Fánk (6) Figurák kialakítása (3) Formázási ötletek (80) Főétel (17) Fűszernövények (2) Gluténmentes verziók (6) Gőzös cupcake (2) Grill (6) Grízes (1) Gyümölcs alakúak (16) Gyümölcsös (82) Gyümölcsvaj (6) Hagyma (4) Halloween (26) Hidegtál (7) Hobby Cricket (1) Humor (2) Húsos (26) Húsvét (15) Információ (2) Ital (12) Kalács (11) Karácsony (98) Karamellás (13) Karfiol (3) Kávés (10) Keksz (78) Kelt tészta (49) Kenyér (7) Kitchen Cricket (1) Kivis (6) Koktél (2) Kókuszos (28) Kreatív tálalás kicsiknek (1) Krémsajt (18) Lekvár (4) Leveles tészta (29) Leves (3) Mákos (9) Málna (10) Mártogatós (2) Méz (5) Mézeskalács (10) Mikrós bögrés (5) Mogyorós (7) Muffin (27) Narancsos (10) Nutella (8) Ötletek (50) Palacsinta (14) Party-ötletek (27) Péksütemény (3) Pudingos (5) Recycling (4) Sajtos (25) Saláta (19) Sós (47) Sütés nélkül (29) Szalonna (8) Szalvéta hajtogatás (2) Szendvics (5) Szilveszter (10) Tészta (4) Tippek és trükkök (75) Tojás (20) Top receptek (31) Torta (84) Túrós (15) Ünnepek (120) Vaníliás (7) Virsli (1) Vissza az iskolába (4) Zöldség (36)