Akár a maradék húslevesből is elkészíthetjük.
Hozzávalók
- 1 cs fagyasztott leveles tészta, felengedve
- 10 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 1 db vöröshagyma, apró kockára vágva
- 0,5 tk só
- 0,5 tk frissen őrölt bors
- 2,4 dl főzőtejszín
- 4,3 dl csirkehúsleves
- 70 dkg főtt csirkemell, kockára vágva
- 2 nagy burgonya, főzve és kockára vágva
- 2 nagy sárgarépa, kockára vágva, puhára párolva
- 15 dkg fagyasztott borsó
A tésztából nyújtsuk két 22 x 33 cm nagyságú téglalapot lisztezett deszkán. Az egyik lapot vágjuk hosszában, a másikat meg keresztben 2,5 cm széles csíkokra.
Szőjük meg a csíkokból a mintát egy zsírpapírral bélelt sütőlapra (lásd kép).
A húsos töltelék elkészüléséig toljuk be a hűtőszekrénybe!
Melegítsük elő a sütőt 220 °C hőmérsékletűre.
Egy 22 x 33 cm nagyságú tepsit kenjük ki vajjal/olajjal.
Egy nagy serpenyőben, olvasszuk fel a vajat közepes lángon, pirítsuk meg rajta a hagymát (3-5 perc). Szórjuk rá a lisztet, ízesítsük sóval, borssal. 2-3 percig keverjük folyamatosan.
Lassan adjuk hozzá a csirke húslevest és a tejszínt, keverjük simára, kb. 2-3 perc alatt besűrűsödik. Ha szükséges egy kis tejszínt még adhatunk hozzá.
Keverjük hozzá a csirkét, a burgonyát, a sárgarépát és a borsót.
Öntsük egy jénaiba vagy olyan sütőedénybe, amiben ha kész, rögtön tálalni is lehet.
Légkeveréses sütőben egy időben süssük meg a tésztával, felül a tészta, alul a húsos tepsi. Kb. 25-30 perc alatt lesz kész.
Csak közvetlen a tálalás előtt tegyük rá a tésztát a tetejére!
http://www.barbarabakes.com/2012/09/chicken-pot-pie-with-woven-puff-pastry-crust