2014. október 7., kedd

Virágzó almák



Hozzávalók (2 főre)
  • 2 db alma, kemény húsú
  • 2 ek vaj
  • 3 ek barna cukor
  • 1 ek liszt
  • 1 tk fahéj
  • 4 db tejkaramella
  • Tálaláshoz: vanília fagylalt, karamell öntet és fahéj

Vágjuk be az almákat a képen látható módon.
Tegyük őket hőálló edénybe, és tegyünk 2-2 cukrot a közepükbe.

Melegítsük 30 másodpercig a vajat a barna cukorral mikrohullámú sütőben, vegyük ki, keverjük össze és tegyük vissza +30 másodpercre.
Vegyük ki és keverjük hozzá a lisztet és a fahéjat. Osszuk el a keveréket az almák tetején.
Süssük előmelegített sütőben 190 °C hőmérsékleten 25-30 percig.

Tálaljuk a tetején egy gombóc vanília fagylalttal, vagy/és karamell öntettel, megszórhatjuk fahéjjal.
A fagylalt hatására a karamell a közepén megkeményedik ezért gyorsan meg kell enni, vagy mellé tenni inkább a gombócot.

Forrás: http://www.thegunnysack.com/2014/09/bloomin-baked-apples-recipe.html