Hozzávalók (35-40 db)
- 34 dkg vaj, lágy
- 400 g cukor
- 60 ml tej
- 2,5 ek sütőpor
- 1/4 tk só
- 6 db tojás
- 1/2 narancs reszelt héja
- 1 tk mandula aroma, színtelen
- 800 – 1000 g liszt
- olaj , a sütéshez
- 1 ek őrölt fahéj
A reszelt narancshéjat keverjük össze a mandula aromával. Adjuk hozzá a pihentetett keverékhez, és kezdjük a lisztet kb. 100 grammos mennyiségekben hozzáadni. Addig folytassuk, amíg sima, nem ragadós tésztát kapunk.
Enyhén lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát (rövid ideig), majd osszuk 4 részre.
Nyújtsuk mindegyik darabot 20 x 20 cm-esre, és késsel vagy pizza vágóval vágjuk fel őket 0,5 cm-es csíkokra. Kössünk mindegyikre egy csomót, és bő olajban süssük 2-3 perc alatt aranybarnára.
Ha a fakanalat az olajba mártjuk és elkezd buborékozni, akkor már elég meleg a sütéshez.
A megsült darabokat szedjük papírtörlőre.
A maradék cukrot keverjük össze a fahéjjal, és még melegen forgassuk meg benne a kisült szalagokat
Forrás: http://www.oprah.com/food/Ribbon-Cookies-Recipe