2014. október 9., csütörtök

Édes szalagok


Hozzávalók (35-40 db)
  • 34 dkg vaj, lágy
  • 400 g cukor 
  • 60 ml tej
  • 2,5 ek sütőpor
  • 1/4 tk só
  • 6 db tojás
  • 1/2 narancs reszelt héja 
  • 1 tk mandula aroma, színtelen
  • 800 – 1000 g liszt 
  • olaj , a sütéshez
  • 1 ek őrölt fahéj
Keverjük össze robotgéppel a vajat a cukor felével, adjuk hozzá a tejet, a sütőport, a sót és a tojásokat. Keverjük alaposan össze a géppel, hagyjuk 15 percig pihenni.

A reszelt narancshéjat keverjük össze a mandula aromával. Adjuk hozzá a pihentetett keverékhez, és kezdjük a lisztet kb. 100 grammos mennyiségekben hozzáadni. Addig folytassuk, amíg sima, nem ragadós tésztát kapunk.

Enyhén lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát (rövid ideig), majd osszuk 4 részre.

Nyújtsuk mindegyik darabot 20 x 20 cm-esre, és késsel vagy pizza vágóval vágjuk fel őket 0,5 cm-es csíkokra. Kössünk mindegyikre egy csomót, és bő olajban süssük 2-3 perc alatt aranybarnára.
Ha a fakanalat az olajba mártjuk és elkezd buborékozni, akkor már elég meleg a sütéshez.

A megsült darabokat szedjük papírtörlőre.
A maradék cukrot keverjük össze a fahéjjal, és még melegen forgassuk meg benne a kisült szalagokat

Forrás: http://www.oprah.com/food/Ribbon-Cookies-Recipe