Hozzávalók
- 2 tk instant élesztő
- 360 ml meleg víz
- 400-450 g liszt
- 2 tk só
- 1,5 ek cukor
- 2,5 csésze kis kockára vágott pizza feltét, tetszés szerint pl: paprika többféle, aszalt paradicsom, újhagyma, olívabogyó, sült fokhagyma,sonka...
- 50 g parmezán
- 200 g mozzarella, reszelve (másmilyen sajt is lehet)
- 1 ek olívaolaj
- pizzaszósz
Szórjuk az élesztőt a meleg víz tetejére, hagyjuk állni 3 percig.
Keverjük egy fakanállal a liszthez a sót és a cukrot.
A parmezánt keverjük össze a feltétekkel.
Az említett hozzávalókból gyúrjuk össze a tésztát, ha ragadósnak érezzük, akkor tegyünk még lisztet hozzá.
Hagyjuk kelni kb. 1 órán át, majd tegyük a hűtőszekrénybe további 1 órára.
Lisztezett felületre fordítsuk ki a tésztát, nyújtsuk ki kb. 28 × 43 cm méretűre.
Szórjuk a tetejére a mozzarellát.
Hosszanti irányban hajtsuk be oldalról középre, hogy a sajt ne látszódjon ki. Tegyünk sütőpapírral bélelt tepsire, pihentessük, közben melegítsük be a sütőt 230°C-ra.
Süssük 30-35 percig, amíg aranybarna lesz. Körülbelül a fele időnél érdemes alufóliával letakarni a tetejét, hogy ne legyen túl sötét.
A sütés bejezése előtt kb. 3 perccel kenjük meg a tetejét az olívaolajjal, és toljuk vissza a kenyeret, fejezzük be a sütést. Szeletelés előtt rácson hagyjuk kihűlni.
Pizzaszósz kínálunk mellé.
Forrás: http://www.inspiredbycharm.com/2013/07/a-year-of-yeast-pizza-bread.html