De, hogy egész pontosan melyik Annáról nevezte el ezt a burgonyás ételt már nem tudni.
Az alul-felül ropogósra sült, illatos, fűszeres krumpliszeletek kiállták az idők próbáját, köretként vagy salátával, mindenhogyan finom.
Hozzávalók
- 70 - 90 dkg burgonya
- 6-8 ek vaj
- só, bors, friss kakukkfű
- kis gerezd fokhagyma, zúzott (opcionális)
Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra.
Olvasszuk fel a vajat egy kis serpenyőben, tegyünk hozzá 2-3 ek kakukkfüvet, és a fokhagymát.
Szeleteljük vékonyra a burgonyát.
Tegyük a krumplit egy edénybe, kenjük meg a vaj felével, fűszerezzük sóval és borssal, alaposan keverjük össze.
A maradék vajjal kenjük ki a muffin formát.
Szórjunk a formák aljába kakukkfüvet, vagy tegyünk bele egy kis ágat.
Sütés közben a magasságuk csökkenni fog, ezzel is érdemes kalkulálni, töltsük meg a szeletekkel a sütő mélyedéseit olyan szorosan amilyen szorosan csak tudjuk.
Fedjük le a tetejét alufóliával, így toljuk az előmelegített sütőbe 30 percre.
Vegyük ki a tepsit, és fordítsuk ki a krumpli tornyokat egy bevajazott sütőlapra. (Ilyenkor lehet ismét vajat locsolni a tetejére, de nem muszáj.)
Óvatosan csúsztassuk a tepsit vissza a sütőbe (ne boruljanak fel a tornyok), és emeljük a hőmérsékletet 230 °C-ra. Kb. 15 perc alatt készre sül.
Hidegen és meleg egyaránt finom.
Forrás:http://www.instructables.com/id/Lil-Pomme-Anna