2014. október 14., kedd

Medve talp



Hozzávalók
  • 110 g vaj, puha
  • 170 g csokoládé, darabokra aprítva
  • 300 g cukor
  • 3 db nagy tojás
  • 2 tk vanília aroma
  • 300 g liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 0,5 tk kanál só
  • mandula forgács

Kislángon vagy vízgőzön folyamatos kevergetés közben olvasszuk fel a vajat és a csokoládét. Tegyük félre hűlni egy kicsit.

Habverővel keverjük össze a lisztet, a sütőport, és a sót, tegyük félre.

Elektromos géppel keverjük a tojásokat a cukorral 3 percig. Keverjük bele a vaníliát, azután a kicsit már hűlt csokoládét, végül a lisztes keveréket két részletben.
Fedjük le a tálat folpackkal és tegyük a hűtőbe 3-4 órára.

Melegítsük fel a sütőt A tésztából készítsünk 2,5 cm-es, és 1,25 cm-es (az előző golyó méretének fele) nagyságú golyókat. Tegyük őket zsírpapírral bélelt tepsire (kis távolságot hagyva a medve talpak között) egymás mellé, és óvatosan nyomjuk őket össze.
Simítsuk le a tésztát egy kicsit a hüvelykujjunkkal.
Szúrjuk bele öt db mandulaforgácsot a karmoknak.
Süssük a süteményeket 8-10 percig, előmelegített 175 °C hőmérsékletű sütőben.

Forrás: http://family.disney.com/recipes/chocolate-bear-paws