2014. október 15., szerda

Karfiol püré


Hozzávalók
  • 1 fej karfiol
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • 80 ml extra szűz oliva olaj
  • 80 ml csésze tejszín
  • 30-40 g reszelt sajt 8 (romano)
  • bors
Szedjük szét a karfiolt rózsáira. Tegyük őket egy nagy alufólia darabra a megtisztított fokhagymával együtt, sózzuk, borsozzuk, szorosan csomagoljuk be. Süssük 175 °C hőmérsékletű sütőben 45-55 percig, puhára.

Tegyük jénaiba és törjük a kívánt állagúra.
Keverjük hozzá az olajat és a tejszínt. Adjuk hozzá a sajtot, ha szükséges ízlés szerint fűszerezzük tovább. Érdemes kipróbálni apróra vágott snidlinggel keverve is!

Előre is elkészíthető és tálalás előtt a sütőben felmelegíthető.
Forrás: http://faithfulnessfarm.blogspot.hu/2013/01/olive-oil-garlic-romano-cheese-mashed.html