Hozzávalók
Töltelék
- 1 nagy tojás
- 6 tojássárgája (nekem 4 is elég volt)
- 10 dkg cukor
- 120 ml citromlé (frissen facsart)
- 2 citrom héja, reszelve (nekem 1 is elég volt)
- 11 dkg vaj, kockára vágva
- csipet só
- 17 dkg vaj, puha
- 5 dkg cukor
- 5 dkg porcukor
- ½ ek vanília aroma (nekem 1 cs)
- 21 dkg liszt
- csipet só
- 2 ek mák (nem darált)
Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra. Béleljünk ki sütőpapírral két sütőlapot.
Elektromos keverőben közepes sebességen keverjük puhára a vajat, a cukrokat és a vaníliát. Vegyük vissza a sebességet és lassan adjuk hozzá a lisztet és a sót. Végül keverjük hozzá a mákot és keverjük még egy percig.
Két sütőpapír vagy folpack között nyújtsuk a tésztát 6 mm vastagságúra. Vágjuk ki a sütiket kerek, 5 cm-es teli és lukas kiszúróval.
Ha a tészta nagyon lágy akkor a már sütőlapra rendezett sütiket tegyük egy órára a hűtőszekrénybe.
Süssük 10-12 percig, amíg a szélük enyhén aranysárga lesz. Hagyjuk teljesen lehűlni, mielőtt megtöltjük a krémmel.
Forrás: http://www.divaeatsworld.com/?page_id=2104