2014. október 6., hétfő

Krumpli kosár

Tetszés szerinti töltelékkel készíthető.

Hozzávalók
  • 5 db burgonya (közepes méretű) 
  • 100 g sajt, reszelve 
  • 2 db tojássárgája 
  • só 
Töltelék
  • 100 g gomba 
  • 0,5 db cukkini 
  • 1-2 db paprika 

A burgonyát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk és 15-20 percig hideg vízben áztatjuk.
A szeleteket kiolajozott muffin tepsibe rendezzük, egyet az aljára, ötöt körben, fedésben.
A reszelt sajtot összekeverjük a tojások sárgájával, megsózzuk és 1-2 ek mennyiséget a kosárkák aljába teszünk.

Készítsük el a tölteléket.
Bármilyen rendelkezésre álló alapanyagot felhasználhatunk, lehet pl. hús, hal, zöldség...
A képen egy zöldséges variációt látunk. Az előzetesen apróra vágott és megpirított gombát, cukkinit, paprikát töltötték a formába.
Kanalazzuk a töltelék tetejére a maradék sajtos, tojásos keveréket.
Olajjal kenjük át a krumpli szirmokat, és toljuk előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőbe.

Forrás:http://www.liveinternet.ru/users/3575290/post335112590