Hozzávalók
- 5 db burgonya (közepes méretű)
- 100 g sajt, reszelve
- 2 db tojássárgája
- só
- 100 g gomba
- 0,5 db cukkini
- 1-2 db paprika
A burgonyát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk és 15-20 percig hideg vízben áztatjuk.
A szeleteket kiolajozott muffin tepsibe rendezzük, egyet az aljára, ötöt körben, fedésben.
A reszelt sajtot összekeverjük a tojások sárgájával, megsózzuk és 1-2 ek mennyiséget a kosárkák aljába teszünk.
Készítsük el a tölteléket.
Bármilyen rendelkezésre álló alapanyagot felhasználhatunk, lehet pl. hús, hal, zöldség...
A képen egy zöldséges variációt látunk. Az előzetesen apróra vágott és megpirított gombát, cukkinit, paprikát töltötték a formába.
Kanalazzuk a töltelék tetejére a maradék sajtos, tojásos keveréket.
Olajjal kenjük át a krumpli szirmokat, és toljuk előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőbe.
Forrás:http://www.liveinternet.ru/users/3575290/post335112590