Mandulás roló
- 150 g vaj
- 150 g cukor
- 200 g méz
- 200 g mandula (darálva)
- 10 g liszt
- 10 g tej
- 200 g tejszín
- 30 g porcukor
Adjuk hozzá a lisztet, a mandulát és a tejet, keverjük össze.(Az állaga a palacsinta tésztához hasonlít.) Sütőpapírral bélelt tepsire tegyünk a tésztából 1 tk mennyiségeket, egy nagy tepsibe kb. 6-7 fér el.
Előmelegített 175°C hőmérsékletű sütőben süssük kb. 6 percig, aranysárgára.
Vegyük ki a tepsit a sütőből, várjunk 20-30 másodpercet majd egy spatula segítségével emeljük le a lapról, formáljuk cső alakúra (ha van habroló formánk akkor annak a segítségével).
A töltelékhez verjük kemény habbá a tejszínt a porcukorral. Töltsük habzsákba és töltsük meg vele a rolókat.
Vízgőzön vagy mikrohullámú sütőben olvasztott étcsokoládéval díszíthetjük.
Forrás http://eva-lution.ru/kulinaria/2014/08/06/mindalnye-vafli.html