2014. október 1., szerda

Mandulás habroló


Hozzávalók
Mandulás roló

  • 150 g vaj 
  • 150 g cukor 
  • 200 g méz 
  • 200 g mandula (darálva) 
  • 10 g liszt 
  • 10 g tej 
Töltelék
  • 200 g tejszín 
  • 30 g porcukor
A rolókhoz egy serpenyőben olvasszuk össze a cukrot és a mézet a vajjal.
Adjuk hozzá a lisztet, a mandulát és a tejet, keverjük össze.(Az állaga a palacsinta tésztához hasonlít.) Sütőpapírral bélelt tepsire tegyünk a tésztából 1 tk mennyiségeket, egy nagy tepsibe kb. 6-7 fér el.

Előmelegített 175°C hőmérsékletű sütőben süssük kb. 6 percig, aranysárgára.

Vegyük ki a tepsit a sütőből, várjunk 20-30 másodpercet majd egy spatula segítségével emeljük le a lapról, formáljuk cső alakúra (ha van habroló formánk akkor annak a segítségével).

A töltelékhez verjük kemény habbá a tejszínt a porcukorral. Töltsük habzsákba és töltsük meg vele a rolókat.

Vízgőzön vagy mikrohullámú sütőben olvasztott étcsokoládéval díszíthetjük.

Forrás http://eva-lution.ru/kulinaria/2014/08/06/mindalnye-vafli.html