2014. szeptember 29., hétfő

Kávés mousse torta



Hozzávalók
Tészta
  • 50 g vaj
  • 2 ek kakaópor 
  • 50 g (barna)cukor
  • 2 ek liszt 
  • 1/4 tk sütőpor 
  • 1 nagy tojás 
Mousse
  • 1 ek instant kávé 
  • 100 g porcukor 
  • 4 tojássárgája 
  • 12 g lapzselatin vagy 3 tk por zselatin 
  • 320 ml tejszín 
A tésztához olvasszuk fel a vajat, és keverjük össze a kakaóporral, majd a cukorral. Öntsük bele a lisztet, a sütőport, végül üssük bele a tojást. Állítsuk össze a tésztát, nyomkodjuk 20 cm-es piteforma aljába.
Süssük előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben 10-12 percig.

A mousse-hoz a kávét oldjuk fel 2 ek forró vízben, és hagyjuk kihűlni.
A porcukorból 4 ek vízzel főzzünk sűrű szirupot.
A tojássárgájákat keverjük robotgéppel habosra, és a folyamatos keverés közben csurgassuk hozzá a forró cukorszirupot. Addig keverjük, amíg sima, krémes lesz. Keverjük hozzá a zacskón lévő utasítás szerint oldott zselatint, majd a feloldott kávét.
Verjük egy másik edényben habbá a tejszínt, és részletekben óvatosan forgassuk össze a sárgájás résszel. Töltsük a megsült tésztára, hűtsük legalább 1 órán keresztül.

Forrás: http://saharisha.livejournal.com/23065.html