Hozzávalók
Tészta
- 50 g vaj
- 2 ek kakaópor
- 50 g (barna)cukor
- 2 ek liszt
- 1/4 tk sütőpor
- 1 nagy tojás
- 1 ek instant kávé
- 100 g porcukor
- 4 tojássárgája
- 12 g lapzselatin vagy 3 tk por zselatin
- 320 ml tejszín
Süssük előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben 10-12 percig.
A mousse-hoz a kávét oldjuk fel 2 ek forró vízben, és hagyjuk kihűlni.
A porcukorból 4 ek vízzel főzzünk sűrű szirupot.
A tojássárgájákat keverjük robotgéppel habosra, és a folyamatos keverés közben csurgassuk hozzá a forró cukorszirupot. Addig keverjük, amíg sima, krémes lesz. Keverjük hozzá a zacskón lévő utasítás szerint oldott zselatint, majd a feloldott kávét.
Verjük egy másik edényben habbá a tejszínt, és részletekben óvatosan forgassuk össze a sárgájás résszel. Töltsük a megsült tésztára, hűtsük legalább 1 órán keresztül.
Forrás: http://saharisha.livejournal.com/23065.html