2014. szeptember 29., hétfő

Banánnal töltött torta





Hozzávalók:
  • 3 kész piskótalap
  • 6-8 db banán, mérettől függően
  • 250 ml lekvár, savanykás
  • 1 l tej
  • 300 g cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 ek étkezési keményítő 
  • 5 ek liszt 
  • 250 g vaj, szobahőmérsékletű
Tálaláshoz
  • 200 ml tejszín
  • 1 cs habfixáló 

A krémhez keverjük össze a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet és az étkezési keményítőt.
Folyamatos keverés közben, kis/közepes lángon sűrítsük be. Akkor megfelelő a sűrűsége mikor már bugyog, és olyan állagú, mint egy sűrű tejbegríz.
Vegyük le a tűzhelyről, de a keverést még 2-3 percig folytassuk.
Hagyjuk még egy kicsit hűlni, de még azért annyira legyen meleg, hogy el tudjuk benne keverni a puha vajat.

Az első tortalapot tegyük egy tortaforma aljába.

A második tortalapot vágjuk fel 4-5 cm széles csíkokra, és rakjuk ki az oldalát. (A megmaradó darabokat morzsoljuk össze, ezt szórjuk majd a végén a torta tetjére)

Kenjük be lekvárral az alját és az oldalát. Terítsünk el benne egy réteg főzött krémet (kb. 1 cm vastagságban).
Rakjuk körbe a banánokkal, először a szélére tegyünk egész banánokat, majd ahogy a hely adja, szabjuk őket darabokra.
Terítsünk rá egy réteg főzött krémet, fedjük le a harmadik piskóta lappal, aminek a tetejét kenjük meg lekvárral. Kenjük rá a maradék krémet, a tetejét szórjuk meg a félre tett morzsával.

A tejszínt verjük kemény habbá a habfixálóval, tálalásnál dekoráljuk vele a tortát.

Forrás: http://alimero.ru/blog/recepti/tort-s-bananami.8026.html