Hozzávalók
- 4 db körte
- 100 g roquefort sajt
- 500 ml félédes fehérbor
- 500 ml víz
- 12 szelet bacon
A bort a vízzel tegyük fel forrani egy fazékban.
A körtéket hámozzuk meg, szúrjuk ki a magházát, a szárát tegyük félre, mert a díszítésnél még szükségünk lesz rá.
Tegyük a körtéket a forrásban lévő borba, és közepes lángon pároljuk puhára, de azért arra ügyeljünk, hogy ne essen szét! A körte méretétől és érettségétől függően kb. 10-20 perc. Vegyük ki a borból, hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez egy villával törjük össze a roquefort sajtot.Töltsük a körték üregeibe.
Csomagoljuk a körtéket a baconszeletekbe (nem csak körbe kell tekerni, hanem gondosan az alját is becsomagolni!, egy körtéhez 3 szeletet használjunk fel. Ha jól becsomagoljuk akkor a sajt nem fog kifolyni az alján sütés közben.
Szúrjuk vissza a szárakat a helyére.
Előmelegített 230 °C hőmérsékletű sütőben 15-20 perc alatt sül szép pirosra.
Azonnal tálaljuk!
Forrás: http://www.povarenok.ru/recipes/show/81524
Tegyük a körtéket a forrásban lévő borba, és közepes lángon pároljuk puhára, de azért arra ügyeljünk, hogy ne essen szét! A körte méretétől és érettségétől függően kb. 10-20 perc. Vegyük ki a borból, hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez egy villával törjük össze a roquefort sajtot.Töltsük a körték üregeibe.
Csomagoljuk a körtéket a baconszeletekbe (nem csak körbe kell tekerni, hanem gondosan az alját is becsomagolni!, egy körtéhez 3 szeletet használjunk fel. Ha jól becsomagoljuk akkor a sajt nem fog kifolyni az alján sütés közben.
Szúrjuk vissza a szárakat a helyére.
Előmelegített 230 °C hőmérsékletű sütőben 15-20 perc alatt sül szép pirosra.
Azonnal tálaljuk!
Forrás: http://www.povarenok.ru/recipes/show/81524