2014. szeptember 27., szombat

Posírozott körte, pirosra sült szalonna kabátban



Hozzávalók
  • 4 db körte 
  • 100 g roquefort sajt 
  • 500 ml félédes fehérbor 
  • 500 ml víz 
  • 12 szelet bacon
A bort a vízzel tegyük fel forrani egy fazékban.
A körtéket hámozzuk meg, szúrjuk ki a magházát, a szárát tegyük félre, mert a díszítésnél még szükségünk lesz rá.

Tegyük a körtéket a forrásban lévő borba, és közepes lángon pároljuk puhára, de azért arra ügyeljünk, hogy ne essen szét! A körte méretétől és érettségétől függően kb. 10-20 perc. Vegyük ki a borból, hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez egy villával törjük össze a roquefort sajtot.Töltsük a körték üregeibe.

Csomagoljuk a körtéket a baconszeletekbe (nem csak körbe kell tekerni, hanem gondosan az alját is becsomagolni!, egy körtéhez 3 szeletet használjunk fel. Ha jól becsomagoljuk akkor a sajt nem fog kifolyni az alján sütés közben.

Szúrjuk vissza a szárakat a helyére.
Előmelegített 230 °C hőmérsékletű sütőben 15-20 perc alatt sül szép pirosra.
Azonnal tálaljuk!

Forrás: http://www.povarenok.ru/recipes/show/81524