Hozzávalók (16 db)
Tészta
- 50 g vaj, olvasztva, visszahűtve
- 50 g barna cukor
- 100 g liszt
- 1/4 tk szódabikarbóna
- 1/4 tk sütőpor
- csipet só
- 1 ek kakaópor
- 1/2 tk piros ételfesték
Töltelék
- 60 ml tejföl vagy görög joghurt
- 230 g krémsajt, puha
- 1 nagy tojás
- 150 g kristálycukor
- 2 ek liszt
- 1 tk vanília kivonat
- 2 ek kakaópor
- 1 tk piros ételfesték
Keverjük össze a tészta száraz összetevőit, a barna cukrot, a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a sót és kakaóport. Adjuk hozzá olvasztott vajat, és keverjük, amíg összeáll, színezzük az ételfestékkel pirosra (sütés közben tovább sötétedik!).
Nyomkodjuk egy 20 x 20 cm-es, alufóliával bélelt tepsi aljára.
A töltelékhez robotgéppel keverjük össze a krémsajtot és a tejfölt, adjuk hozzá cukrot, a tojást, a vaníliát, a lisztet, a kakaóport és keverjük simára.Színezzük az ételfestékkel.
Öntsük a tésztára. Süssük előmelegített 175 °C hőmérsékletű sütőben 25-28 percig (rázáskor még kicsit remeg).
Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd tegyük a hűtőszekrénybe.
Forrás: http://www.crunchycreamysweet.com/2013/12/14/red-velvet-cheesecake-bars-recipe