2014. szeptember 17., szerda

Vörös bársony sajttorta szelet



Hozzávalók (16 db)
Tészta

  • 50 g vaj, olvasztva, visszahűtve
  • 50 g barna cukor
  • 100 g liszt
  • 1/4 tk szódabikarbóna
  • 1/4 tk sütőpor
  • csipet só
  • 1 ek kakaópor
  • 1/2 tk piros ételfesték

Töltelék

  • 60 ml tejföl vagy görög joghurt
  • 230 g krémsajt, puha
  • 1 nagy tojás
  • 150 g kristálycukor
  • 2 ek liszt
  • 1 tk vanília kivonat
  • 2 ek kakaópor
  • 1 tk piros ételfesték

Keverjük össze a tészta száraz összetevőit, a barna cukrot, a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a sót és kakaóport. Adjuk hozzá olvasztott vajat, és keverjük, amíg összeáll, színezzük az ételfestékkel pirosra (sütés közben tovább sötétedik!).
Nyomkodjuk egy 20 x 20 cm-es, alufóliával bélelt tepsi aljára.

A töltelékhez robotgéppel keverjük össze a krémsajtot és a tejfölt, adjuk hozzá cukrot, a tojást, a vaníliát, a lisztet, a kakaóport és keverjük simára.Színezzük az ételfestékkel.
Öntsük a tésztára. Süssük előmelegített 175 °C hőmérsékletű sütőben 25-28 percig (rázáskor még kicsit remeg).
Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd tegyük a hűtőszekrénybe.

Forrás: http://www.crunchycreamysweet.com/2013/12/14/red-velvet-cheesecake-bars-recipe