Tészta
Egy nagy tálban keverjük a liszthez a cukrot, a sót. Öntsük a közepére a felfuttatott élesztőt, kezdjük el gyúrni, közben adjuk hozzá egyesével a tojásokat, fokozatosan a vajat, aztán a mazsolát, a mogyorót és végül a kockára vágott almát.
Fedjük le textillel, és hagyjuk a tésztát pihenni 1 órán keresztül meleg helyen, amíg a kétszeresére nő a térfogata.
Öntsük ki lisztezett deszkára, alaposan gyúrjuk át.
Tegyük a tésztát kivajazott, lisztezett formába, a 2/3-ig érjen a tészta, hogy legyen helye nőni.
Letakarva hagyjuk ismét meleg helyen 1 órán keresztül kelni.
A tetejét kenjük meg pici vízzel elkevert tojássárgájával és előmelegített sütőben 200 ° C-on süssük készre (kb. 30 perc).
Hagyjuk a formában kicsit hűlni, majd rácsra téve teljesen lehűlni.
Forrás: http://www.lacuisinedenathalie.com/article-brioche-maison-aux-noisettes-et-raisins-secs-recette-facile-la-cuisine-de-nathalie-66585509.html
- 400 g liszt
- 150 g vaj, puha
- 100 g mazsola
- 75 g porcukor
- 75 g török mogyoró
- 18 g friss élesztő
- 150 ml tej
- 1 db alma, hámozva, magozva, kockára vágva
- 2 db tojás
- csipet só
- 1 tojás sárgája
Egy nagy tálban keverjük a liszthez a cukrot, a sót. Öntsük a közepére a felfuttatott élesztőt, kezdjük el gyúrni, közben adjuk hozzá egyesével a tojásokat, fokozatosan a vajat, aztán a mazsolát, a mogyorót és végül a kockára vágott almát.
Fedjük le textillel, és hagyjuk a tésztát pihenni 1 órán keresztül meleg helyen, amíg a kétszeresére nő a térfogata.
Öntsük ki lisztezett deszkára, alaposan gyúrjuk át.
Tegyük a tésztát kivajazott, lisztezett formába, a 2/3-ig érjen a tészta, hogy legyen helye nőni.
Letakarva hagyjuk ismét meleg helyen 1 órán keresztül kelni.
A tetejét kenjük meg pici vízzel elkevert tojássárgájával és előmelegített sütőben 200 ° C-on süssük készre (kb. 30 perc).
Hagyjuk a formában kicsit hűlni, majd rácsra téve teljesen lehűlni.
Forrás: http://www.lacuisinedenathalie.com/article-brioche-maison-aux-noisettes-et-raisins-secs-recette-facile-la-cuisine-de-nathalie-66585509.html