2014. szeptember 23., kedd

Mogyorós, mazsolás kalács

Hozzávalók
Tészta
  • 400 g liszt
  • 150 g vaj, puha
  • 100 g mazsola
  • 75 g porcukor
  • 75 g török mogyoró
  • 18 g friss élesztő
  • 150 ml tej
  • 1 db alma, hámozva, magozva, kockára vágva
  • 2 db tojás
  • csipet só
Tetejét megkenni
  • 1 tojás sárgája
Az élesztőt futtassuk fel pici cukorral 3 ek tejben, meleg helyen.

Egy nagy tálban keverjük a liszthez a cukrot, a sót. Öntsük a közepére a felfuttatott élesztőt, kezdjük el gyúrni, közben adjuk hozzá egyesével a tojásokat, fokozatosan a vajat, aztán a mazsolát, a mogyorót és végül a kockára vágott almát.

Fedjük le textillel, és hagyjuk a tésztát pihenni 1 órán keresztül meleg helyen, amíg a kétszeresére nő a térfogata.

Öntsük ki lisztezett deszkára, alaposan gyúrjuk át.

Tegyük a tésztát kivajazott, lisztezett formába, a 2/3-ig érjen a tészta, hogy legyen helye nőni.
Letakarva hagyjuk ismét meleg helyen 1 órán keresztül kelni.

A tetejét kenjük meg pici vízzel elkevert tojássárgájával és előmelegített sütőben 200 ° C-on süssük készre (kb. 30 perc).

Hagyjuk a formában kicsit hűlni, majd rácsra téve teljesen lehűlni.

Forrás: http://www.lacuisinedenathalie.com/article-brioche-maison-aux-noisettes-et-raisins-secs-recette-facile-la-cuisine-de-nathalie-66585509.html