2014. szeptember 22., hétfő

Görög pácolt csirke



Csirke zacskóba rázva ;)
A pácolás ideje 0,5-1 óra, akár egy sima hétköznap is könnyen elkészíthetjük a sütőben.
(De ha van lehetőség rá, érdemes faszénparázson sütni. )

Hozzávalók

Pác
  • 240 ml sima joghurt 
  • 2 ek olívaolaj 
  • 4 gerezd fokhagyma, zúzva (a recept kifejezett fokhagymás, lehet a mennyiséget csökkenteni!)
  • ½ ek szárított oregano 
  • 1 közepes citrom finomra reszelt héja
  • 1-2 ek friss citromlé
  • ½ tk só 
  • frissen őrölt feketebors 
  • ¼ csokor friss petrezselyem, apróra vágva
1,5 - 1,8 kg csirkehús (darabok)


Keverjük össze a pác hozzávalóit, forgassuk bele a húst, hogy mindenhol belepje, tegyük minimum fél órára a hűtőszekrénybe. Használhatunk ziplock/simítózáras zacskót a pácoláshoz.

Rendezzük el a húsokat egy tepsiben, 190 °C hőmérsékletű előmelegített sütőben 45-60 perc alatt sül aranybarnára.

Forrás: http://www.budgetbytes.com/2013/06/greek-marinated-chicken