Csirke zacskóba rázva ;)
A pácolás ideje 0,5-1 óra, akár egy sima hétköznap is könnyen elkészíthetjük a sütőben.
(De ha van lehetőség rá, érdemes faszénparázson sütni. )
Hozzávalók
Pác
- 240 ml sima joghurt
- 2 ek olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma, zúzva (a recept kifejezett fokhagymás, lehet a mennyiséget csökkenteni!)
- ½ ek szárított oregano
- 1 közepes citrom finomra reszelt héja
- 1-2 ek friss citromlé
- ½ tk só
- frissen őrölt feketebors
- ¼ csokor friss petrezselyem, apróra vágva
Keverjük össze a pác hozzávalóit, forgassuk bele a húst, hogy mindenhol belepje, tegyük minimum fél órára a hűtőszekrénybe. Használhatunk ziplock/simítózáras zacskót a pácoláshoz.
Rendezzük el a húsokat egy tepsiben, 190 °C hőmérsékletű előmelegített sütőben 45-60 perc alatt sül aranybarnára.
Forrás: http://www.budgetbytes.com/2013/06/greek-marinated-chicken