Hozzávalók
Töltelék
A belsejét töltsük meg párolt rizzsel, állítsuk be a helyére a kosár fülét, a tetejét díszítsünk vajon párolt gombával.
Forrás: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/koszyk-z-ciasta-francuskiego-z-miesem-ryzem-i-pieczarkami-7
- 60 dkg darált hús
- 1 db tojás
- 2 -3 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 ek tejföl
- só
- bors
- 1-2 db hagyma, apróra vágva
- petrezselyem
- 40 dkg gomba
- 10-15 dkg rizs
- 1 cs leveles tészta (Tante Fanny)
- 1 db tojás felverve, megkenni a tésztát
A befűszerezett formára alakított (lásd kép!) darált hús köré fonjuk meg az 1 cm széles leveles tészta csíkokból a kosarat.
A fület két hosszabb 3 cm széles csík összesodrásával, külön a sütőpapírral bélelt tepsire fektetve süssük meg.
A tésztát kenjük meg felvert tojással, b. 40 perc alatt sül készre 200 °C hőmérsékletű sütőben.
A belsejét töltsük meg párolt rizzsel, állítsuk be a helyére a kosár fülét, a tetejét díszítsünk vajon párolt gombával.
Forrás: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/koszyk-z-ciasta-francuskiego-z-miesem-ryzem-i-pieczarkami-7