2014. szeptember 22., hétfő

Egy kosár ebéd

Tulajdonképpen ez csak egy kis fasírt rizzsel, vagy nem? ;)

Hozzávalók
Töltelék
  • 60 dkg darált hús 
  • 1 db tojás
  • 2 -3 evőkanál zsemlemorzsa 
  • 1 ek tejföl 
  • só 
  • bors 
  • 1-2 db hagyma, apróra vágva
  • petrezselyem
  •  40 dkg gomba
  • 10-15 dkg rizs 
  • 1 cs leveles tészta (Tante Fanny)
  • 1 db tojás felverve, megkenni a tésztát
A befűszerezett formára alakított (lásd kép!) darált hús köré fonjuk meg az 1 cm széles leveles tészta csíkokból a kosarat.
A fület két hosszabb 3 cm széles csík összesodrásával, külön a sütőpapírral bélelt tepsire fektetve süssük meg.
A tésztát kenjük meg felvert tojással, b. 40 perc alatt sül készre 200 °C hőmérsékletű sütőben.

A belsejét töltsük meg párolt rizzsel, állítsuk be a helyére a kosár fülét, a tetejét díszítsünk vajon párolt gombával.

 Forrás: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/koszyk-z-ciasta-francuskiego-z-miesem-ryzem-i-pieczarkami-7